A Dogecoin, a Wall Street Memes és a Cardano a legnépszerűbb tokenek a befektetők között

Az elmúlt hetek során az év elején látott bikafutomat követően megtorpant a kriptoszektor, majd esni kezdtek a kriptoárak.

Érezhetően a bizonytalanság szele csapta meg a befektetők arcát azt követően, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) határozott lépésekett foganatosított több amerikai kriptotőzsdével szemben. A hatóságok perbe fogták a Binance-t, illetve a Coinbase-t arra hivatkozva, hogy nem felelnek meg a hatályos, tőzsdékre vonatkozó jogszabályoknak.

Egyelőre nem lehet tudni, milyen irányba fognak változni az események, azonban az biztos, hogy a bizonytalanság volatiliást szült a szektorban.

Az elmúlt napok során a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező érmék értéke 1-10% közötti veszteséget könyvelhetett el. Ennek ellenére azonban úgy néz ki, egyes esetekben a befektetők kivételt tettek, és még ilyen környezetben is a bikák oldalára álltak.

Írásunkban három olyan érmét is bemutatunk, melyeket érdemes lehet még most is megvásárolni.

Dogecoin (DOGE)

A Dogecoin a mém érmék koronázatlan királyaként fog valószínűleg bevonulni a kripto-történelemkönyvekbe. A token írásunk idején is a 9. legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező token, értéke 9.5 milliárd dollárt.

A 2013-ban létrehozott tokent a fejlesztői kizárólag azzal a céllal alkották meg, hogy gyúnyt űzzenek a kriptoszektor akkori állapotából. Akik már akkor foglalkoztak kriptopénzekkel, azok emlékezhetnek rá, hogy alig léteztek olyan érmék, melyek bármilyen felhasználási móddal is rendelkeztek volna.

A frissen létrehozott Dogecoin értéke évekig szinte mozdulatlan volt, majd 2021 február elején eljött a változás. Hála Elon Musknak a tokent felkapták, és azóta is megismételhetetlen pályafutás vette kezdetét. A token értéke 3 hónap alatt 78 000%-kal emelkedett, így a korai befektetők egy szabályos vagyonra tehettek szert.

dogecoin arfolyam jun9

Azok, akik csupán 10 dollár értékben rendelkeztek DOGE érmékkel, a futam csúcsán 7800 dollár értékben tudták eladni a tokeneket.

A futamot követően azonban a teljes kriptoszektorban beköszöntött a konszolidáció. Ez nem is volt meglepő, mivel a legtöbb érme szürreálisan sokat erősödött.

A konszolidációt aztán zuhanás követett, köszönhetően a világgazdaságban tapasztalható nehézségeknek, illetve az ukrán-orosz háborúnak.

Bár a Dogecoin a korábbi csúcshoz képest több mint 90%-át elvesztette értékének, ennek ellenére a jelenlegi árszintet a jelek szerint képes lesz tartani a DOGE.

Figyelemreméltó, hogy a korábban említett Binance-Coinbase ügyet követően a kereskedők azonnal lecsaptak az átmenetileg kedvezményes áron elérhető érmére.

Érthető módon a kereskedési volumen is pillanatok alatt megugrott, vagyis a befektetők kitartóan azon az állásponton vannak, hogy a Dogecoin értéke ismét szárnyra kaphat.

Ennek ellenére nem árt az óvatosság, mivel a szektor továbbra is a bizonytalanság jeleit mutatja.

Wall Street Memes (WSM)

A Wall Street Memes bizonyos szinten kilóg a felsorolásunkból, hiszen szemben a Dogecoinnal és a Cardanoval a $WSM érmék még csak előértékesítési fázisban vannak.

Ez azonban senkit ne tévesszen meg, hiszen jelenleg az elmúlt időszak egyik legsikeresebb gyűjtését sikerült összehoznia a Wall Street Memes fejlesztőinek.

Bár az előértékesítés csak május 26-án vette kezdetét, ennek ellenére a fejlesztőknek 5.1 millió dollárt sikerült gyűjteni. Ez pedig kicsit sem a véletlen műve.

Szemben ugyanis a legtöbb mém érmével, a Wall Street Memes mögött eleve egy hatalmas közösség állt. Egészen pontosan az oldal Instangram és Twitter követőinek száma összesen megközelíti az 1 millió felhasználót!

Ráadásul ezt a számot Wall Street Memes csapata 5 éven át tartó szorgalmas munkával tudta elérni. Ennyi ideje létezik ugyanis a Wall Street Memes Twitter oldala.

wall street memes maj29

Az oldal pedig a fennállása óta az internetes befektetői-mémkultúrának fontos sarokköve lett. Legyen szó bármilyen aktuális, a kripto- vagy részvényszektort érintő eseményről, biztos lehetsz benne, hogy a Wall Street Memesnek lesz róla véleménye.

Az oldal kulturálisan meghatározó szerepét pedig mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy korábban Elon Musk is többször reagált az oldal egy-egy vicces üzenetére.

A mémek mellett a fejlesztők pedig a blokklánc-technológiát is alaposan ismerik, mivel korábban maguk is kiadtak egy saját, 10 000 darabból álló NFT-kollekciót. Ezt pedig a Wall Street Memes közösségének csupán 32 perc alatt el is kapkodta.

A Wall Street Memes azonban sokkal több, mint mémek és NFT-k gyűjtőhelye.

A csapat célja kimondottan az, hogy emléket állítson azoknak, akik 2021-ben maguk is részt vettek a GME-lázként elhíresült eseményeken. Ekkor, a történelemben talán először, a lakossági befektetőt szervezetten összeállva képesek voltak megálljt parancsolni a legnagyobb hedge fundoknak.

Bár azóta továbbra is az intézmények uralják a befektetések világát, a 2021-es történtek miatt a Melvin Capital hedge fundnak végül csődöt kellett jelentenie.

Ahogy az látható, abban az esetben, ha a befektetők képesek egységesen és koordináltan cseledni, akkor a lehetetlen események is lehetségessé válnak.

Érdemes még szót ejteni a Wall Street Memes tokenomikájáról, mivel a készítők egy olyan rendszert hoztak létre, amelyhez még csak hasonlóra sem volt példa korábban.

Ugyanis a tokenkészlet teljes egésze a befektetők birtokába fog kerülni. A mostani előértékesítés során a teljes készlet 50%-a kerül eladásra, majd 10-10% lesz a DEX illetve a CEX listázásra fordítva. Végül a fennmaradó 30%-ot a készítők különböző közösségi jutalmak formájában fogják kiosztani.

Utóbbira példa a most zajló $WSM airdrop is. Ennek keretében 5 szerencsés fejenként 10 000 dollár értékben nyerhet $WSM érméket.

Ha szeretnéd jobban megismerni a Wall Street Memes világát, látogasd meg a magyar nyelven is elérhető weboldalt, még ma!

Nézd meg a Wall Street Memes oldalát

Cardano (ADA)

Egy hajszállal, de megelőzi a Cardano piaci részesedése a DOGE-ot, így jelenleg a népszerű ADA érmék a 8. legnagyobb piaci részesedéssel rendelkeznek.

A token 2017-ben vált elérhető a befektetők számára, majd a korábban említett 2021-es kriptoláz idején értékét képes volt 1600%-kal növelni, elérve a 3 dolláros szintet. Azóta azonban 90%-ot vesztett értékéből, és írásunk idején 0.32 dolláros áron érhető el.

A Cardano egy fenntartható és egyszerűen skálázható hálózat, melyet számos decentralizált alkalmazás (dApp) használ.

Bár az elmúlt hetekben az ADA vesztett értékből, ennek ellenére érdemes lehet megfontolni a befektetésre. Az előző hetek során ugyanis folyamatosan növekszi az érme kereskedési volumene, ezért okkal lehet arra gondolni, hogy a mostani, alacsony ár ideális csatlakozási pontot képez a befektetőknek.

További hírek:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**