A Goldman CEO-ja mindent tagad

David Solomon, a Goldman CEO-ja cáfolja, hogy valaha is akartak volna kriptóval kereskedni.

Sosem akartak kriptóval kereskedni

David Solomon, a Goldman Sachs befektetési bank igazgatója kategorikusan elutasítja, hogy a banknak voltak tervei, hogy kriptopénzekkel kereskedjenek.

Solomon az Amerikai Egyesült Államok képviselőházának pénzügyi bizottsága előtt nyilatkozott szerdán, ahol a legnagyobb bankokat hallgatták meg, hogyan állták a sarat az elmúlt 10 évben a pénzügyi válságot követően.

Mint ahogy már korábban mi is beszámoltunk róla, a Goldman Sachsról tavaly júniusban kezdték el pletykálni, hogy egy kriptopénz kereskedési osztályt terveznek indítani. 2018 szeptemberében aztán egy magát megnevezni nem kívánt forrásra hivatkozva a Business Insider leközölte, hogy a projektet egyelőre parkolópályára tették. Martin Chavez, a bank pénzügyi igazgatója már akkor kijelentette, hogy mindössze piaci pletykáról van szó, a hír nem igaz.

Goldman CEO-ja tisztázta a helyzetet

Most a bank ügyvezető igazgatója is tisztázni próbálta a helyzetet. Solomon elmondta, hogy a Goldman Sachs dolgozott együtt pár ügyféllel, akik részt vettek a kriptopénz határidős ügyletek fizikai teljesítésében, de a kereskedési osztály nyitása nem tartozott a terveik közé.

“Az első Bloomberg cikk sem volt igaz. Mint a piac többi szereplője, mi is figyelemmel követtük az eseményeket, és próbáltuk megérteni, hogyan fejlődik a kriptopénz piac. Azonban sosem állt szándékunkban egy kriptopénz kereskedési osztályt nyitni.”

Solomon hozzátette, hogy bár a múltban nem terveztek olyan kereskedési osztályt nyitni, mely kifejezetten kriptopénzekkel foglalkozik, azért nem zárkóznak el teljesen az ötlettől.

“Talán majd egyszer a jövőben sor kerül rá. Azonban az nem kérdés, hogy ha valaki kriptopénzzel foglalkozik egy teljesen új területen találja magát. A szabályozás szempontjából pedig még nem egyértelmű, hogyan kell működnie egy ilyen piacnak. Hosszútávon kiderül, hogy a technológia működik-e ezen a szinten is.”

A meghallgatáson részt vett az a Jamie Dimon (a JP Morgan CEO-ja) is, aki korábban már többször igen erősen kritizálta a Bitcoint. Most úgy nyilatkozott, hogy bár a blokklánc technológiában látja az értéket, továbbra is úgy véli, a decentralizált kriptopénzeknek szerinte nincs értékük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük