A Google Cloud Blockchain Node Engine szolgáltatást kínál elsőként az Ethereumhoz

A Google Cloud bővíti erőforrásait a Web3 fejlesztők támogatására, hogy új termékeket hozzanak létre és adjanak ki a blokklánc-alapú platformokon.

A Google is érzékeli, hogy a blokklánc alapú technológiák folyamatosan változtatják meg az információ terjesztésének és tárolásának módját. Október 27-én a Google Cloud bejelentette a Blockchain Node Engine kiadását, amely egy blokklánc-alapú eszköz, amely a Web3 fejlesztőket hivatott segíteni a blokklánc alapú platformokon történő új termékek létrehozásában és bevezetésében.

A Blockchain Node Engine a Web3 fejlesztésekhez készített teljesen menedzselt node-hosting szolgáltatás. Először az Ethereumot (ETH) támogatja majd első hálózatként. Így lehetővé teszi a blokkláncfejlesztők számára, hogy teljesen menedzselt Ethereum-node-kat kínáljanak, amelyek biztonságos hozzáféréssel rendelkeznek a blokklánchoz.

Google Cloud Blockchain Node Engine

A node-ok szinkronizálásának felgyorsítása

A Google megjegyzi, hogy egy node manuális telepítéséhez egy számítógép rendelkezésre bocsátása szükséges. Erre telepíteni lehet például egy Ethereum-klienst (például a geth-et), és várni kell arra, hogy a node szinkronizálódjon a hálózattal. Egy teljes csomópont szinkronizálása az első blokkból (azaz a “genezisből”) több napig is eltarthat.

Így a Google Cloud Blockchain Node Engine célja, hogy segítsen felgyorsítani és egyszerűsíteni azt a folyamatot, hogy a fejlesztők egyetlen művelettel telepíthetnek egy új csomópontot, és kiválaszthatják a régiót és a hálózatot (mainnet, testnet).

Hozzáadott biztonsági konfigurációk

Továbbá a Blockchain Node Engine rendelkezik olyan biztonsági beállításokkal is, amelyek segíthetnek megakadályozni a csomópontokhoz való nem kívánt hozzáférést. Ennek megfelelően csak megbízható gépek és felhasználók kapcsolódhatnak az ügyfél végpontokhoz, ha a csomópontok egy virtuális privát felhő alapú tűzfal mögött vannak elhelyezve.

Ráadásul mivel ez egy teljes mértékben menedzselt szolgáltatás, nem kell aggódni a Blockchain Node Engine rendelkezésre állása miatt sem. A node-okat a Google Cloud folyamatosan felügyeli, és ha bármi baj van, “szükség szerint újraindítja őket a kiesések után“.

A Google Cloud állítása szerint a Blockchain Node Engine felszabadítja a csapatok erőforrásait, így az infrastruktúra helyett a felhasználókra és a fejlesztésekre koncentrálhatnak. Ugyanis “csökkenti a speciális DevOps-csapatok erőforrás igényeit“, és helyette “a Google Cloud szolgáltatási szintű megállapodását (SLA) és szintjeit kínálja a rendelkezésre állásra“.

Szintén friss hír a technológiai óriás háza tájáról, hogy a hirdetési bevételeinek a növekedése jelentősen visszaesett. Ezt nagyrészt a pénzügyi szervezetek – köztük a kriptoeszközökkel foglalkozó szervezetek – hirdetési kiadásainak csökkenésével magyarázta, amely mögött a cég is az idei medvepiacot látta.