A JPMorgan szerint az Ethereum jövőre túlszárnyalja a Bitcoint

Az Egyesült Államok legnagyobb bankjának, a JPMorgannek a pénzügyi elemzői legújabb elemzésükben azt jósolják, hogy az Ethereum a következő évben túlszárnyalja a világ legismertebb kriptovalutáját, a Bitcoint.

A szakemberek kifejtetták, hogy a Proto-Danksharding, az Ethereum 2024-ben érkező frissítése jelentősen befolyásolni fogja a digitális eszköz teljesítményét. Szerintük az esemény olyan hatással lesz az Ethereumra, hogy az jövőre felül fogja múlni az összes kriptovalutát, beleértve a Bitcoint is. Nikolas Panigirtzoglou, a vállalat globális piaci stratégiáért felelős igazgatója által vezetett csapatt arra a következtetésre jutott, hogy az Ethereum ismét felemelkedik, és “visszaveszi piaci részesedését a kriptoökoszisztémán belül”.

A szóban forgó frissítés, a Proto-Danksharding, amely a Layer 2-es megoldások költségeinek csökkentésére, és az Ethereum szélesebb közönség számára elérhetőbbé tételére összpontosít.

“A fő katalizátor az EIP-4844 , vagy más néven a Proto-Danksharding, amelyre várhatóan 2024 első felében kerül sor. Véleményünk szerint ez a frissítés jelentősebb lépésnek számít majd az Ethereum hálózati aktivitásának javításában, így segítve az Ethereumot a felülkerekedésben.” – olvasható a cikkben.

Ezzel szemben a JPMorgan kifejti, hogy a Bitcoin jövő évi teljesítménye szempontjából kedvezőnek tűnő események, mint például a feleződés és egy spot ETF feltételezett jóváhagyása az Egyesült Államokban, már jelenleg is a BTC árába vannak kalkulálva.

A JPMorgan feje pedig egyáltalán nincs elragadtatva az Ethereumtól, a Bitcointól, és összességében úgy a kriptovalutáktól sem. Jamie Domin nemrég kijelentette, hogy a digitális eszközök egyetlen igazi felhasználási területe a bűnözők, a kábítószer-kereskedők, a pénzmosás, az adóelkerülés. Mindemellett hozzátette, hogy ha tehetné, betiltaná azokat.

A vállalat elemzései ellentmondanak más pénzügyi szolgáltató cégek véleményeinek, amelyek optimistábbak a Bitcoin jövő évi teljesítményét illetően. Például a Bitwise azt jósolja, hogy a BTC új történelmi csúcsra, 80 000 dollárra emelkedik, míg a Vaneck szintén azt állítja, hogy egy új, meg nem nevezett rekordárat fog elérni.