A kínai bányász, aki szerint a BTC ára megütheti a 740 ezer USD-t

A jelenlegi medvepiac közepén mindig szeretünk jó híreket hallani – még akkor is, ha azok csak pozitív vélemények vagy optimista előrejelzések. Zhu Fa, a kínai kriptobányász vállalkozás, a Poolin társalapítója pedig határozottan jó hírekkel szolgál az érdeklődőknek. Szerinte ugyanis a BTC ára akár az 5 millió kínai jüant (kb. 740 ezer USD vagy 208 millió forint) is megütheti.

Azt Zhu is elismerte, hogy “jelenleg inkább csak a medvepiacot érezzük”. Szerinte azonban a következő bikapiac során az árak akár tíz vagy hússzorosai is lehetnek a korábbi rekordoknak, azaz a BTC akár a 740 ezer USD-t is megütheti. Még azt is hozzátette azonban Zhu, hogy ezek az óriási árlengések (a 2017-es 20 ezer dolláros ugráshoz hasonlóan) nem tarthatók fenn hosszútávon. A következő bikapiac pedig könnyedén az utolsó lehet, főleg, ha valóban ekkora ugrást tud produkálni, és a BTC eléri a 740 ezer USD-t.

Most akkor extrém medvepiac lesz vagy jön a bika?

Zhu pozitív előrejelzésére azonban bőven vannak ellenvélemények is. Az extrém medvepiactól kezdve a közelgő bikapiacon át nagyjából mindenről beszélt már valaki.

Az optimista oldalon ott van például Tim Draper. A befektetőguru például 2018 áprilisában azt nyilatkozta, hogy 2022-re a BTC ára 250 ezer USD-ig fog felkúszni.

Ezzel egy időben a másik extrémet pedig olyanok képviselik, mint Barry Silbert, a Digital Currency Group CEO-ja és alapítója. Ő szerinte a digitális tokenek többségének értéke “a nullára fog csökkenni”. Szerinte ugyanis minden ICO csak pénzgyűjtést szolgált – az ezekben képviselt tokenek semmi hasznot nem szolgálnak valójában, így értékük is el fog veszni.

Zhu nagyon optimista előrejelzése egyébként pont akkor jön, amikor a bányászok, és azon belül is főleg a kínaiak, rengeteg nehézséggel kell, hogy szembenézzenek. Bár vannak pozitív híresztelések is, sokan már inkább a bányászeszközeik eladásába kezdtek a folyamatosan csökkenő profit miatt. A BTC.com szerint Zhu bányászvállalkozása a Poolin egyébként a bitcoin hashráta 11,35 százalékát tudhatja magáénak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük