A Kraken Bank hamarosan megnyitja kapuit

A SEC kripto-staking betiltásra vonatkozó utasítása nem vette el a Kraken kedvét, a kriptotőzsde így is megnyitja a régóta tervezett kriptobankját. A bank székhelye az egyesült államokbeli Wyoming lesz.

A Kraken ügyfélszolgálata közvetlenül közölte egy Twitter-felhasználóval, hogy a Kraken Bank úton van:

“Az ajánlat kezdetben a meglévő Kraken ügyfelek számára lesz elérhető az USA-ban, a jövőben lehetséges nemzetközi terjeszkedéssel”.

A Kraken még 2020-ban megkapta az engedélyt a kriptobank megnyitására, amelyet különleges célú letéti intézményként (SPDI) jelölnek meg.

“A Kraken mindig is a pénzügyek határán volt. Most új utat törünk azzal, hogy Wyomingban kriptobankot nyitunk” – nyilatkozta a kriptotőzsde vezetője. “Kraken Financialnek neveztük el, de a túlnyomó kereslet miatt Kraken Bank néven fog működni. Mi vagyunk az első (valaha volt) kriptovállalat, amely megkapta az Egyesült Államok állami banki engedélyét. Ez az úgynevezett különleges célú letéti intézmény vagy SPDI.”

A kriptotőzsde elmondása alapján az SPDI-k olyan bankok, amelyek “előremutató szabályozási keretekkel” rendelkeznek.

A Kraken Bank vezérigazgatója, David Kinitsky is nyilatkozott az ügyben:

“Nagyon örülünk, hogy egy olyan államban dolgozhatunk, amely ennyire összhangban van a filozófiánkkal és értékeinkkel. Wyoming ritka és ragyogó példája annak, hogy az átgondolt szabályozás hogyan ösztönözheti az innovációt a FinTech-vállalatok számára.”

A bank digitális eszközök letétkezelését, staking szolgáltatásokat, finanszírozási szolgáltatásokat, átutalásokat, bankkártyákat, “továbbfejlesztett” kripto letétkezelési ajánlatokat és mobil banki alkalmazások széles kínálatát szolgál majd ügyfeleinek.

A hír azután következik, hogy a múlt hónapban a SEC staking szolgáltatásainak beszüntetésére kényszerítette a Krakent. A programot a szabályozó hatóság az értékpapírjog megsértésének minősítette.

Wyoming lehet a legjobb választás egy kriptobank számára

Az amerikai szabályozó hatóságok mai napig nem szívesen engedélyezik a kriptopénzekkel kapcsolatos banki szolgáltatásokat. Ennek eredményeként sok blokklánc startup küzdött az alapvető bankszámla-szolgáltatások biztosításával országszerte. Wyoming azonban új banki kódexet vezetett be az iparág számára, hogy megváltoztassa a kriptós banki tevékenységet. 2019-ben az állam elfogadta a HB 0074 elnevezésű törvényjavaslatot, amely különleges célú letétkezelő intézmények (SDPI-k) néven új kriptós bankokat hozott létre. A wyomingi banki részleg eddig négy banki alapszabályt adott ki, de a jövőben várhatóan még több is napvilágot lát.