A Kraken Németország felé veszi az irányt

A Kraken, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje németországi partnerséggel bővíti európai piacát.

A Kraken terjeszkedik tovább Németországban

„2024. július 10-től várhatóan német ügyfeleink számára innovatív kriptográfiai termékekhez kínálunk hozzáférést a DLT Finance által támogatott dedikált ajánlaton keresztül” – közölte a tőzsde.

A DTL Finance egy BaFin-engedéllyel rendelkező befektetési vállalkozás és a kriptoeszközök letétkezelője. A BaFin pedig az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) németországi megfelelője.

A németek több mint 5%-a már birtokol kriptoeszközöket, így a cég biztos benne, hogy az új innovatív termékcsomag, a helyi ügyfélszolgálati támogatással együtt vonzó lesz a leendő ügyfelek számára. Ezzel pedig a kriptovaluták egyre népszerűbbek lehetnek Európa-szerte.

Nem ez az első lépése a Krakennek Európában

A Kraken korábban már bejelentette szándékát, hogy megvásárolja a holland Coin Meester B.V. (BCM) kriptobrókert és kriptovaluta szolgáltatóként (CSP) regisztrálta magát Hollandiában.

De időközben tavaly már megszerezte az E-Money Institution (EMI) engedélyt az Írországi Központi Banktól. Emellett pedig elindította a Virtual Asset Service Provider (VASP) regisztrációját Írországban, Olaszországban, Spanyolországban és Belgiumban 2023-ban.

Jól látszik, hogy a kriptovaluta tőzsde egyre jobban lefedi az európai piacot. Itt ugyanis sokkal egyértelműbb a szabályozás, mint az Egyesült Államokban, ahol a kriptovállalatoknak ki kell találniuk, hogy Gary Gensler, a SEC elnöke kit akar ma beperelni vacsora előtt.

Különösen Németország és Franciaország volt barátságos a kriptovaluta szolgáltatókkal. De ennek ellenére Európában továbbra is alacsonyabb a kriptovaluták elfogadottsága, mint az Egyesült Államokban.

Becslések szerint az európaiak körülbelül mindössze 10%-a rendelkezik kriptóval, szemben az amerikaiak 20%-ával. Nem világos, hogy mi okozza ezt az eltérést, bár a nyelv minden bizonnyal az egyik fontos szempont lehet.

Míg Párizs nem marad el egyáltalán fejlettségi szempontból Londonhoz képest, és ami az angol nyelvtudást illeti, Németországban vagy olyan helyeken, mint Dániában nagyon sokan beszélnek angolul, ami alapvető feltétel sok esetben a kriptovaluták vásárlásához egy nagy nemzetközi kriptovaluta tőzsdén. Olaszországban vagy Spanyolországban, valamint Lengyelországban vagy Görögországban azonban hiányzik a megfelelő szintű, széleskörű angoltudás.

Az európai terjeszkedés azonban most bezárhatja ezt a nyelvi és készséghiányt. Ezáltal pedig növekedhet a kriptovaluták elterjedése a világ egyik legnagyobb egységes piacán is végre.