A KuCoin kriptotőzsde brutális növekedést villantott

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A KuCoin kriptotőzsde nemrég közzétette a 2021 második negyedévére vonatkozó jelentését. Az ebben közölt információkra pedig a kriptovilág számos szereplője felkapta a fejét, hiszen egészen elképesztő mértékű növekedésről adnak tanúbizonyságot a számok.

A cég felhasználóinak száma az idei év alatt eddig összesen 1144 százalékkal tudott növekedni. Ezzel a hatalmas léptékű növekedéssel az aktív felhasználók száma elérte a 10 millió főt.

Még ennél is jelentősebb és egyben talán némileg meglepő hír is, hogy az oldalon aktív női befektetők száma megtriplázódott, ezzel az arányuk elérve a 38 százalékot. Ez az arány elképesztően magas, tekintve, hogy a digitalis érmék iránt érdeklődő személyek túlnyomó többsége férfi.

A többi kriptotőzsdén és úgy általánosságban véve az összes kriptovaluta befektetőt vizsgálva a női befektetők aránya meg sem közelíti ezt a számot.

Ami a kereskedési volument érinti, ez az előző év során egészen napi (!!!) 4,3 milliárd dollárig emelkedett, ami 791 százalékos emelkedés a 2019-es adathoz képest. A KuCoin kriptotőzsde felületein az oldal működése során összesen átfolyt pénz pedig mára elérte a 400 milliárd dollárt. Viszonyításképpen, ez az összeg egész Magyarország közel 2,5 éves bruttó nemzeti össztermékének felel meg, és mintegy 810 millió darab kereskedelmi tranzakció kellett hozzá.

Altcoinokban és női felhasználókban is az élen

A KuCoin mindig is az altcoinok legfőbb piacaként pozícionálta magát, ami az utóbbi idők altcoin robbanásával úgy tűnik, hogy meghozta a várt eredményeket. A KuCoinnál csak a Binance kriptotőzsdén érhető el több digitális érme.

További érdekesség, hogy idén először lépte át az oldalt okostelefonról használók száma a szolgáltatásokat hagyományos webes felületen keresztül igénybevevők számát. Az arányuk egész pontosan 54 a 46-hoz, vagyis azért még szoros a verseny.

Az okostelefonok hagyományos eszközök, elsősorban asztali PC-k, de már laptopokkal szembeni térnyerése is a világon mindenhol, az élet minden területén általános tendenciának mondható.

A KuCoin kriptotőzsde saját tokenje, a KCS is a hasonlóan szépen teljesített az elmúlt időszakban. A KCS érme árfolyama különösen Júliusban tudott hatalmasat nőni, amikor is egy 40 százalékos emelkedéssel egészen 14 dollárig emelkedett.

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.