A leggazdagabb magyar brókercége újabb kriptovaluta partnerséget jelentett be

Péterffy Tamás (képen) amerikai-magyar milliárdos által alapított és a Nasdaqon jegyzett Interactive Brokers bejelentette, hogy a Paxos Trust céggel együttműködve kriptovaluta kereskedést vezet be az ügyfelei számára.

Az Interactive Brokers ügyfelek bitcoin (BTC), ether (ETH), litecoin (LTC) és bitcoin cash (BCH) eszközökkel kereskedhetnek és tarthatnak a szabályozott blokklánc hálózati infrastruktúrát kínáló Paxoson keresztül, jelentette be ma a vállalat.

Az oldal a kereskedelmi érték 0.12% – 0.18%-át számolja majd fel jutalékként, a havi kereskedelmi volumentől függően. A megbizások minimális értéke 1.75 USD.

„A kriptovaluta kereskedéshez való hozzáférés növelése tovább erősíti küldetésünket, hogy az aktív kereskedőket és a kifinomult befektetőket alacsony áron hatékony kereskedési eszközökkel és széles termékválasztékkal lássuk el” – magyarázta Steven Sanders, az Interactive Brokers marketing és termékfejlesztési alelnöke.

A Forbes szerint 25 milliárd dolláros vagyonával 2021-ben Péterffy volt a 65. leggazdagabb ember a világon, egyben a leggazdagabb magyar, messze megelőzve Soros Györgyöt (8.6 milliárd dollár), Simonyi Károlyt (5 milliárd dollár) és Udvarházy Ferenc Istvánt (4.3 milliárd dollár). Érdekesen, egy korábban adott interjújában kihangsúlyozta, hogy nem hisz a Bitcoin forradalmi jelentőségében, de nem zárkózik el attól, hogy a cégei nyissanak rá.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük