A legnagyobb intézményi befektetők már mutatják az utat a kriptó felé

2019 talán nem úgy kezdődött a kriptovaluták számára, mint ahogy azt sokan vártuk volna, azonban vannak biztató híreink is a kriptoközösség tagjainak. A hosszú medvepiac ellenére ugyanis egyre több intézményi befektető kóstolgat bele a kriptók világába – és ezek a meglehetősen nagy nevek igazán izgalmas projekteken dolgoznak.

Melyik intézményi befektető próbálkozik a kriptóval?

Már korábban is sokat cikkeztünk a legnagyobb intézményi befektetőkről , akik a kriptovaluták iránt kezdtek el érdeklődni. Szóval nézzük is meg gyorsan, hogy eddig milyen bejelentések hozták lázba a kriptoközösséget.

2018 talán egyik legizgalmasabb bejelentése az Intercontinental Exchange-től származott (a New York-i Tőzsde anyavállalatától). Ők ugyanis a Bakkt határidős ügyletekkel foglalkozó tőzsde elindítását jelentették be – és aztán tolták is el az indulási időpontot jó párszor.

A Bakkt CEO-ja, Kelly Loeffler januárban jelentette be, hogy jó úton haladnak a tőzsde megnyitásához; akkor a Rosenthal Colling Group felvásárlásukról írtunk itt a Bitcoin Bázison. Azóta azonban megint nem lehet tudni, hogy mikor is fog megvalósulni a tőzsde megnyitása. A híresztelések szerint a szabályozási procedúra miatt nem sokan tartják valószínűnek, hogy még 2019 első negyedévében megnyitnának.

A legnagyobb intézményi befektetők már mutatják az utat a kriptó felé

Az ICE mellett azonban a Fidelity is határozottan letette a voksát a bitcoin és a kriptovaluták mellett. Ők márciusban indítják a bitcoin letétkezelőjüket. A vállalat közleménye szerint a bitcoin iránt megnövekedett intézményi befektetői érdeklődés miatt dolgoznak a lehetőségeik kibővítésén. Jelenleg már kialakítottak egy olyan potenciális ügyfélkört, akik részt vehetnek a szolgáltatások béta tesztelésében.

A Fidelity így nyilatkozott a projektjükről:

“Az első kliensek nagyon fontos részét képezik a végső tesztelésnek, és a procedúra tökéletesítésének. Ez fogja lehetővé tenni a számunkra azt, hogy később sokkal több intézmény számára tudjuk majd biztosítani ezt a szolgáltatást.”

Az ICE és a Fidelity mellett ráadásul a Nasdaq is listázott már egy bitcoin és egy ethereum indexet, ahogy arról szintén bővebben írtunk már.

Jönnek a nyugdíjalapok

Bizony, jönnek a nyugdíjalapok is. A Morgan Creek Digital Assets a hetekben közölte, hogy 40 millió dolláros befektetést szereztek két Virginia állambeli nyugdíjalaptól. Ez különösen jelentős lehet, hiszen pont a nyugdíjalapok azok a pénzügyi intézmények, amik a legkonzervatívabban gondolkodnak befektetéseikről.

És ez az igazi hatása az olyan nagy neveknek, mint a Nasdaq vagy az ICE. A tőlük folyamatosan érkező kriptó hírek ugyanis nem csak nekünk mutatják meg, hogy bíznak a kriptovalutákban – hanem a többi intézményi befektető számára is. Ha az ICE befektet a bitcoinba, akkor ők miért ne mernének?

Az intézményi befektetők sporadikusan már jelen vannak, és ennél már csak többen lesznek.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük