A London hard fork miatt minden tőzsde készenlétbe állt

Augusztus 5.-e nagy nap lesz az Ethereum blokkláncának életében, hiszen ezen a napon fog élesben elmenni a London hard fork. Ugye ez az upgrade a 2021. áprilisában végrement Berlin hard fork utáni újabb fejlesztési csomag lesz a láncon. Számos Ethereum fejlesztési javaslat fog ezzel felkerülni a hálózatra, például a blokklánc díjszabási modelljének módosítása, vagy a bányászati rendszer fejlesztése. Bár még van néhány nap a hard forkig, a kriptotőzsdék már készülődnek, köztük az OKEx és a Binance is. A cél ezzel a készülődéssel az, hogy biztosítsák a felhasználóik kriptovalutáinak biztonságát a hard fork elindulása után.

A London hard fork miatt mindenki készülődik

A 12965000 számú blokknál végbemenő hard fork után két lehetőség van. Vagy az, hogy a lánc kettéválik és létrejön egy új hálózat egy új tokennel, vagy az, hogy nem lesz új token és a tőzsdék visszatérnek a normál ERC-20 token és ETH tranzakciókhoz gond nélkül. A holnapi nappal a Binance felfüggeszti az ETH és ERC-20 tokenek kifizetéseit és befizetéseit. Így biztosítani akarják, hogy senki ne szenvedjen károkat, ha egy új token jönne létre a hard fork után. Több Binance-szolgáltatás (például a spot kereskedés) érintetlen marad, de minden felhasználó figyelmeztetést kapott a várható extrém ármozgások miatt.

Az OKEx felszólította a felhasználóit, hogy ne mozgassanak ETH-t a pillanatkép készítésének időpontjában, ami úgy 10 perces intervallum lesz. Emellett 1:1 arányban fogják megtéríteni a felhasználóikat a 12965000 blokk magasságában lévő egyenlegeik alapján ETH-ban, ha új token jönne létre. Az új hard forkra nagy szüksége van az Ethereum láncának, hiszen végre talán segíthet megszüntetni a jelenlegi díjszabási struktúra nehézségeit és így a felhasználói élmény is jelentősen javulni fog. A vonatkozó fejlesztési javaslat szerint alapdíj lesz minden blokk esetén a hálózaton és a fennmaradó díjakat szimplán elégetik. Ráadásul ugye ez még csak a kezdet, további frissítések várhatóak, hogy a hálózat felkészüljön a 2022-re tervezett ETH 2.0 Serenity frissítésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.