A MicroStrategy számára most válik nyereségessé a bitcoin befektetés

A MicroStrategy több mint 30 millió dollárnyi nem realizált nyereségen ül a Bitcoin befektetéseinek köszönhetően.

A MicroStrategy 4 milliárd dolláros bitcoin befektetése június 21-én fordult nyereségessé, miután a kriptovaluta értéke két hónap óta először haladta meg a cég 29 803 dolláros átlagos vételi árfolyamát.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez május 1-jén benyújtott jelentés szerint a MicroStrategy mintegy 140 000 bitcoint birtokol, amelyeket 4,17 milliárd dollár összevont vételáron és érménként körülbelül 29 803 dolláros átlagos vételárral vásárolt meg.

Microstrategy bitcoin

A cikk írása idején a bitcoinnal 30 245 dolláron kereskedtek. Ez alapján az amerikai kriptós cég bitcoin állománya jelenleg több mint 4,2 milliárd dollárt ér, és több mint 30 millió dollárnyi nem realizált nyereségen ül a befektetése után.

A bitcoin árfolyam erősödése az elmúlt héten összefüggésbe hozható azzal, hogy több hagyományos pénzügyi intézményi szereplő, mint a BlackRock, a WisdomTree és az Invesco több Bitcoin ETF termék iránti kérelmet adott be a szabályozói hatóságok felé.

Ez a megújult új intézményi befektetők részéről érkező érdeklődés visszahozta a pozitív hangulatot a piacra, miután a SEC elég borús hangulatot teremtett azzal, hogy az olyan nagy kriptocégek, mint a Coinbase és a Binance ellen indított pereket.

A MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor a Bitcoin egyik legnagyobb támogatója

Saylor nemrég újra megismételte a bitcoinnal kapcsolatos véleményét, mondván, hogy az eszköz piaci dominanciája hosszú távon elérheti a 80%-ot, ha a szabályozó hatóságok folytatják a többi kriptovaluta elleni kemény fellépést.

Saylor twitter

A Twitteren is folytatta a Bitcoin jelentőségéről szóló megnyilvánulásait és a Bitcoin vonzerejét hirdette a vagyonuk megőrzésre törekvő világpolgárok számára, akik a politikai volatilitással, a fiatvaluták elértéktelenedésével, a bankok instabilitásával néznek szembe.

Eközben a MicroStrategy bitcoin víziója több hagyományos pénzintézetet is arra csábított, hogy megvásárolja a cég részvényeit, hogy így közvetett kitettséget szerezzen a digitális eszköz zászlóshajójával szemben. A MicroStrategy (MSTR) részvényei több mint 127%-kal emelkedtek éves alapon, és a cikk írásakor 331 dolláron kereskedtek velük.