Ha nem érted a Bitcoint, akkor öreg vagy – állítja egy idős milliárdos

Miközben továbbra is fenntartja, hogy a Bitcoinnak nincs sok értelme, az amerikai milliárdos, Leon (Lee) Cooperman nemrég kijelentette, hogy aki nem érti meg a kriptovalutákat, az túl öreg lehet. Az Omega Advisors vezérigazgatója arra buzdította az embereket, hogy a gazdasági bizonytalanság időszakában a Bitcoin helyett az aranyhoz ragaszkodjanak, mivel az jobb értéktartó. Emellett arra is figyelmeztette a befektetőket és az amerikai kormányt, hogy legyenek óvatosak az eszközökkel való kapcsolatuk során.

Túl öreg a Bitcoinhoz?

Mindenki a Bitcoinról beszél. Az emberek két csoportra oszthatók: azokra, akik a Bitcoin előnyeit látják és pénzt fektetnek bele – mint Paul Tudor Jones – és azokra, akik ezt elutasítják és kritizálják – mint Warren Buffett.

Lee Cooperman amerikai milliárdos úgy tűnik, hogy a második csoportnak a tagja. Néhány évvel ezelőtt, mikor a Bitcoin az akkori 20 000 dolláros csúcsra emelkedett, kijelentette, hogy számára ennek nincs jelentősége.

A CNBC-nek nyilatkozva fenntartotta álláspontját, miszerint a Bitcoinnak ”nincs sok értelme”. Alátámasztva kijelentését megjegyezte, hogy a saját kora lehet az akadálya annak, hogy megértse azt.

„Ha nem érted a Bitcoint, akkor az azt jelenti, hogy öreg vagy. Én 78 éves vagyok. Öreg. Nem értem” – jelentette ki Lee Cooperman.

Csak óvatosan a Bitcoinnal

Bár elismerte, hogy a kriptovalutákkal kapcsolatos ismeretei nem teljesek, Cooperman figyelmeztette az amerikai kormányt, hogy fokozottan figyeljenek arra, hogyan lépnek az emberek kapcsolatba a kriptovalutával. A gazdag idős úr úgy véli, hogy a hatóságoknak nem kellene követniük Salvador példáját, hogy legális fizetőeszközként fogadják el a Bitcoint. Szerinte nem áll az amerikai kormány érekében, hogy a dollár helyettesítőjeként tekintsenek a Bitcoinra.

Coopermann azt állította, hogy ő egy ”papírember”, aki hisz az amerikai gazdaságban. De azoknak, akik óvatosak, viszont szívesesen befektetnék a pénzüket azt tanácsolja, hogy az aranyhoz forduljanak a Bitcoin helyett. Szerinte a nemesfém ”jobb helynek számít az értékek tárolására.”

Érdemes megjegyezni, hogy az arany árfolyama a dollárral szemben némileg hasonló a tíz évvel ezelőttihez. Ezzel szemben a Bitcoin az elmúlt évtized legjobban teljesítő eszközévé vált, 8 900 000%-os megtérüléssel. Ha csak éves szinten nézzük, a Bitcoin árfolyama 2021 eleje óta 60%-kal emelkedett, miközben az arany 5%-kal csökkent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.