A Ripple kontra SEC bírósági per tele hosszadalmas és titokzatos fejleményekkel

A Ripple és a SEC közötti per valószínűleg hosszú ideig tart még, és ez veszélyeztetheti az XRP életképességét.

Az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek. Ezt a tényt az is megerősíti, hogy a bíróság augusztus 31-ig adott határidőt a SEC-nek, hogy nyilvánosságra hozza dokumentumait a Bitcoinról, az Ethereumról és az XRP-ről. Ezt a határidőt eredetileg június 18-ra tűzték ki.

A Ripple szerint ezek a dokumentumok azt bizonyítják, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleti Bizottsága mindig a Bitcoin és a kriptovaluták ellen volt. A bíróság által kijelölt szakértőknek október 15-ig kell értékelniük ezt az anyagot. Ez azt jelenti, hogy a SEC és a Ripple közötti per sokáig folytatódik még.

A bírósági döntés valószínűleg 2022 előtt nem születik meg.

Az XRP ára

Időközben a Ripple árfolyama, mint ahogy maga az egész kriptoszektor, hullámvölgyek időszakát éli.

Ma az XRP árfolyama csaknem 15%-kal nőtt, és 67 centnél jár. Az elmúlt napokban azonban a piacok által tapasztalt nyomás az XRP-re is negatív hatással volt, mert az XRP tegnap erőteljesen 84 centről 52 centre esett vissza. Ezt követően megkezdődött a fellendülés, amely új löketett adott az XRP-nek.

A kriptovaluta azonban nemcsak a piaci félelmektől szenved, hanem a SEC-kel folytatott per körüli bizonytalanságtól is.

Ripple munkahely

Hogyan halad a per a Ripple és a SEC között

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleti Bizottsága (SEC) azzal vádolja a Ripple-t, hogy megfelelő licenc nélkül bocsátotta ki az XRP-t. A Ripple azonban azt állítja, hogy nincs különbség az XRP jellege és a másik két kiváló kriptovaluta, a Bitcoin és az Ethereum között. A SEC szerint a Bitcoin és az Ethereum decentralizált, míg ugyanez nem mondható el az XRP-ről.

A per tele van fordulatokkal. A legújabb egy titokzatos SEC-tisztviselő vallomása, amit a SEC állítólag visszautasít, így ez arra utal, hogy a vallomást a Ripple kérte.

De vajon ki lehet az az ember, akit bíróságon várnak? Egyesek szerint akár Jay Clayton, a SEC korábbi elnöke is lehet, aki a jelenlegi elnök, Gary Gensler előtt töltötte be az elnöki pozíciót.

Más spekulációk szerint William Hinman, a szervezet pénzügyi részlegének igazgatója a várva várt tanú.

Mindketten a kriptovaluták nagy ellenségei. Sőt, Jay Clayton volt az, aki megindította a pert a Ripple ellen megbízatásának utolsó cselekedetei között. Míg William Hinman 2018-ban azzal érvelt, hogy az Ethereum nem tekinthető legális fizetőeszköznek.

Amíg az igazságszolgáltatás döntésére várunk, addig még biztos sok váratlan fordulat történik a Ripple kontra SEC ügyben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.