A Rothschild-család újabb komoly befektetést hajtott végre Ethereumba

Bár a Rothschild család neve évtizedeken át összeforrt a gazdagsággal, az elmúlt években azért ez a hírnév már megkopott. Hatalmuk és gazdagságuk valamelyest csökkent, a világ 1000 leggazdagabb embere között nincs Rothschild. Azért aggódni nem kell értük, így is hatalmas vagyon felett gazdálkodhatnak. Tökéletes mutatja ezt az is, hogy egy nemrégiben tett bejelentés szerint a Rothschild Investment Corporation további 2834,69 ETH-t vásárolt részvény formájában. Tette mindezt a Grayscale Ethereum Alapján keresztül.

A Rothschild-család egyre nagyobb összegeket tart kriptoban

Jelenlegi befektetési eszközeik értéke úgy 1,4 milliárd dollárra rúghat, ebből pedig most már úgy 5 millió dollárnyi kriptovalutában, specifikusan ethereumban és bitcoinban van. Ezzel pedig az egyik legismertebb olyan bank lettek, akik ethereumot vásároltak. Valószínűleg nem saját célból tették, hanem valamelyik prémium ügyfelük számára. Nincsenek az ilyen jellegű tranzakciókkal egyedül, elég sok magánkézben lévő bank mozgolódik a kriptok környékén, a Rothschild Investment Corporation már csak a neve miatt is említésre méltó. Ezt azért is fontos megemlíteni, mert ahogy a legtöbb kriptovalutának, úgy az ethereumnak is komoly árkorrekciót kellett elszenvednie a napokban. A Rothschild család nem az egyetlen nagymúltú gazdag család, amelyik szemet vetett a kriptovalutákra.

A Rockefeller család, amely egykoron egész Amerika leggazdagabb és leghatalmasabb családjának számított, már 2018-ban elkezdett kriptovalutákba és blokklánc-startupokba fektetni. És ugye a Rothschild család nem csak az ethereumot tartja jó befektetésnek, a Rothschild Investment Corporationön keresztül 4,2 millió dollár értékben birtokolnak Grayscale Bitcoin Alap részvényeket is. A korábbi kriptovalutás vásárlásaikról itt írtunk korábban. Az Ethereum annak ellenére számít továbbra is vonzó befektetésnek, hogy a komoly árfolyamkorrekció óta visszaesett az ára a februári szintre. A cikk írásakor 1900 dolláros árfolyam környékén kereskednek vele. Viszont ha nem rövidtávon nézzük az árfolyamot, akkor azt láthatjuk, hogy 2020 hasonló periódusához képest az árfolyam közel meghétszereződött. Ez pedig azért elég vonzó növekedési ráta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük