A Super Bowl-győztes Tom Brady is beszáll a kriptovalutákba

Ha van olyan NFL-játékos, akit minden amerikai foci rajongó elismer valamennyire kedvenc csapattól függetlenül, az a Tampa Bay Buccaneers irányítója, a sokszoros Super Bowl-győztes Tom Brady. Egy friss hír szerint feleségével, Gisele Bündchennel együtt részvényesei lettek az FTX kriptotőzsdének. Ami azért nem meglepő annyira, mert a hétszeres Super Bowl-győztes Brady eléggé régóta elkötelezett híve a kriptovalutáknak. Nem is olyan régen a Twitteres profilképén is feltette a jelzésértékű lézerszemeket. Ezt aztán később le is vette, mert ekkoriban kezdett a bitcoin árfolyama mélyrepülése. Visszatérve cikkünk témájára, az FTX az elmúlt hónapokban komoly erőfeszítéseket tett pénzt és energiát nem kímélve, hogy a legismertebb kriptotőzsdék közé kerüljön be.

Tom Brady az FTX nagykövete lesz

Még korábban aláírtak egy öt éves megállapodást az amerikai profi baseball-bajnoksággal, az MLB-vel. Ez az első hivatalos partnerség lett egy profi sportliga és egy kriptopiaci szereplő között. Korábban pedig a tőzsde kötött egy 19 éves, 135 millió dolláros szponzori szerződést a Miami Heat NBA-s kosárlabda-csapatával. Úgy tűnik tehát, hogy az FTX nem nyugszik, tisztában vannak vele, hogy a reklám és az ilyen jellegű megjelenések pillanatok alatt a csúcsra repíthetik őket. És akkor még folytathatnánk a sort, hiszen a tőzsde 10 évre, 210 millió dollárral szállt be egy eSport csapat támogatásába is.

És most hát itt a legújabb, amely szerint Brady és Bündchen beszálltak részvényesként a tőzsdébe. Az összeg és a tulajdonosi hányad nem nyilvános még. Az biztos, hogy Brady mostantól az FTX nagykövete lesz, Bündchen pedig tanácsadói szerepet fog betölteni. Az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried szerint nem is volt kérdés a partnerség. Hiszen az FTX is a csúcsra tör, ahol saját karrierjén belül már ott van Brady és Bündchen is. Amúgy az NFL és a kriptovaluták nem állnak túlságosan messze egymástól, még májusban írhattunk róla, hogy a Grayscale kriptovaluta befektetési cég beállt a New York Giants csapata mellé. De még áprilisban meglett az első olyan NFL-játékos is, aki bitcoinban kapja a teljes fizetését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.