A számok nem hazudnak: egyre több az aktív és az új bitcoin cím

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A bitcoin jó úton halad a tömeges elfogadás felé. 2017 óta folyamatosan növekszik az aktív és az új bitcoin címek száma. Ez azt jelenti, hogy a vezető kriptovaluta sikeresen elérte az új felhasználókat is.

Folyamatosan nő a címek száma

Miután 2017. decemberében a BTC megdöntötte saját rekordját és a legaktívabb bika piacra lépett, egyre több ember kapta fel a fejét a drámai áremelkedésre és fektetett bitcoinba. A történelmi csúcs hatására összesen 124 millió címmel nőtt a bitcoin címek száma. Ugyan később medvepiac alakult ki, még így is folyamatosan nőtt az új címek száma, naponta körülbelül 300 000 új címmel, írta a Decentralized elemzése.

Az elmúlt évtized azt is megmutatta, hogy a bitcoin „hodling” azaz a bitcoin megtartás, nem csak a közösségi média által generált mém. A BTC tulajdonosok tényleg ragaszkodnak a bitcoinjaikhoz.

„A méretarány szempontjából elmondhatjuk, hogy 2011 januárjában 700 000 volt csak azok száma, akik 0-nál több bitcoinnal rendelkeztek. Ma ez a szám nagyjából 28 millió, ami azt jelenti, hogy az elmúlt évtizedben 400-szoros növekedést tapasztaltunk”, mutatta ki az elemzés.

Természetesen ezen idő alatt több mint 18 millió bitcoint bányásztak ki, tehát nőtt a kínálat és ezáltal egyre nagyobb közönség számára vált elérhetővé a kriptovaluta. De érdemes hozzátenni, hogy a nagy kriptotőzsdék megjelenése  valamint a kiskereskedelemben történő elfogadása is nagyban hozzájárult a bitcoin címek növekedéséhez. Az is előfordulhat azonban, hogy a növekedés oka a kisebb pool-ok kialakulása. Nincs ugyanis korlátja az új bitcoin címek létrehozásának. Ha elakarjuk kerülni az azonosítást, coinokat mozgathatunk és tárcákat válthatunk kedvünk szerint. Általánosságban elmondható viszont, hogy mind a kisméretű, mind a pedig bitcoin bálnák tárcái jelentősen növekedtek, miután a BTC a 2017-es áremelkedésnek köszönhetően berobbant a köztudatba.

A tranzakciószám és az utalások értéke is kiemelkedő

A bitcoin on-chain aktivitása szintén jelentősen növekedett. 2011-ben a BTC még csak napi néhány száz tranzakciót tudott kezelni, ma már akár napi 300 000 tranzakciót. A csúcsot decemberben érte el, jelenleg a tranzakciószám csökkenőben van. Noha a BTC hálózat lassabb és kevesebb tranzakciót hajt végre az altcoinokkal összehasonlítva, nagy volumenű értékátvitelekre is képes. A legnagyobb értékű átutalást 2018 elején hajtották végre, amikor a BTC ára a csúcs közelében volt. Az átutalási díjak szintén fokozatosan emelkedtek és összesen 1 milliárd dollárt tettek ki.

A legnagyobb növekedést viszont a bányászati ​​ökoszisztémában tapasztalták, amely az ASIC fúrók új generációijának köszönhető. Most nagy kapacitású gépek segítségével ismét bővítésre kerülhet sor, valamint a bányászok már Kína, Oroszország és az Egyesült Államok vízerőműihez is csatlakozhatnak energiáért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.