Amber Group vezér: a Bitcoin buborék korszakon már túl vagyunk

Az Amber Group vezérigazgatója szerint a Bitcoin buborék korszakon már túl vagyunk. A Bitcoin többé már nem egy buborék, de a jövőben azért még továbbra is jelentős áringadozásra lehet számítani.

Vége a Bitcoin buborék korszaknak

A Bitcoin létrehozása óta számos szervezet hívta már a kriptovalutát buboréknak, amely végül 2017-ben ki is pukkant. Michael Wu, a digitális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Amber Group vezérigazgatója azonban máshogy vélekedik a Bitcoin buborék létezéséről. Csütörtökön egy CNBC-nek adott interjúban osztotta meg gondolatait arról, hogy van-e buborék vagy sem.

Wu tulajdonképpen oda vezeti vissza a buborék fogalom létrejöttét a Bitcoinnal kapcsolatban, hogy az emberek a paradigmaváltást mindig kétkedve fogadják. Ez természetes reakció részükről, mivel időre van szükségük ahhoz, hogy megértsék mi ez az új valuta és egyáltalán fenntartható-e hosszú távon. Épp ezért a korai szakaszban amikor még nagyfokú szkepticizmus van jelen, rengeteg árfolyam ingadozás figyelhető meg minden új eszköznél. Ugyanakkor az Amber Group vezére szerint a buborék fázison a Bitcoin esetében már túl vagyunk. Rengetegen megbíznak a Bitcoinban és folyamatosan vásárolják a kriptovalutát nagy befektetők is.

Ugyanakkor úgy gondolom, hogy már nem hívhatjuk többé a Bitcoint egy buboréknak, mivel ahogy már korábban említettem, itt van ez a rengeteg intézmény, milliárdos, több milliárd dolláros cég és újonc, akik mind jönnek a kriptóba. Bitcoint és kriptót vásárolnak, és csak 21 millió Bitcoin van.

Wu szerint továbbra is lesz volatilitás a jövőben. Lesznek rövid távú korrekciók és néha ezek a korrekciók elég nagyok és hevesek is lehetnek. Azonban a buborék korszaknak vége.

Az interjúban Wu említést tett arról is, hogy úgy gondolja, hogy a Bitcoin legrosszabb esetben is az arany jobb kiadása, és tökéletesen alkalmas értéktárolásra. Ez az elgondolás pedig végre már a mainstream pénzügyi világ által is elfogadásra került.

Borítókép: newsbtc.com

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük