Amerika legnagyobb bankjai közös digitális tárcát terveznek piacra dobni

Az utóbbi időben egyre több vállalat és pénzügyi intézmény terjeszkedik a kriptovaluták és a blokklánc technológia felé, hogy ezzel még több emberrel tudjanak kapcsolatba kerülni. Nemrégiben a Wall Street Journal számolt be arról, hogy Amerika legnagyobb bankjai összefognak egy digitális tárca létrehozásában, amellyel elsődleges céljuk, hogy versenyre kelljenek a PayPal-lal és az Apple Pay-jel.

Az együttműködést szorgalmazó bankok a JPMorgan, a Bank of America, a Wells Fargo, a Capital One Financial, a U.S. Bancorp, a PNC Financial Services Group és a Truist Financial. Tervei szerint az új tárcájuk 2023 második felében válik majd elérhetővé ügyfeleik számára.

A hírek szerint a tárcát az emberek online vásárlásra használhatják majd, és összekapcsolható a betéti és hitelkártyákkal is egyben. Több mint 150 millió betéti és hitelkártyát tesznek lehetővé a tárcán belül, amikor az a nyilvánosság számára is elérhetővé válik.  Kezdetben a tárca Visa és MasterCard betéti és hitelkártyák támogatásával indul el. Az Early Warning Services LLC fogja majd kezelni a digitális tárcát, amely a Zelle nevű pénzátutalási szolgáltatást is működteti.

Említésre méltó, hogy miután a cikk napvilágot látott, a PayPal részvényei rövid időre 2,76%-ot estek, 78,97-ről 76,79 dollárra, de ezt követően stabilizálódtak.

A PayPal 24 órás árfolyama. Forrás: Finbold.

A bejegyzés szerint ezek a tárcák nem követelik majd meg a felhasználóktól a kártyaszámok bevitelét, mint más szolgáltatások esetében. A bankok ezzel azt remélik, hogy csökkeni fog a csalások és a fizetési elutasítások kockázata, amelyek a kereskedők pénzébe és hírnevébe kerülhet.

Ehelyett az emberek az email címüket szükséges megadniuk a fizetések során. Ezután az eladó megpingeli az EWS-t, amely kapcsolatba lép a bankokkal, hogy azonosítsa a felhasználó mely kártyái használhatók a tárcával. Ennek során választás nyílik melyik meglévő kártyával fizetnek, vagy akár a vásárlás törlése is megtörténhet.