Tim Draper milliárdos az argentin elnöknek: legyen törvényes fizetőeszköz a bitcoin

Tim Draper amerikai milliárdos és fanatikus bitcoin szószóló friss dél-amerikai tourja során Argentínában járt, ahol azt javasolta Mauricio Macri elnöknek, hogy országa nemzeti fizetőeszközként legalizálja a bitcoint.

 

“Azt tanácsoltam, hogy tegye nemzeti fizetőeszközzé a Bitcoint és vezesse be az 5G-t majd hagyjon mindent a piacokra, hogy megépítsék az utakat és minden mást [az országban],” áll a helyi La Nacion cikkében.

Draper szerint az új startupok eláraszthatják az országot, ha kriptobarát környezetet alakítanak ki számukra.

Az már nem csak fenomenális és globális, hanem azt is magával vonná, hogy az emberek Argentínába költöznek a vállalkozásuk elindításához.

Ahogy terjed a kriptopénz és blokklánc mozgalom úgy fog egyre több helyen való világi igény mutatkozni a decentralizációra. Draper elmondása szerint a blokklánc infrastruktúra kialakítása és a killer appok kifejlesztése elvezet a növekedéshez, mert az vonzani fogja a befektetéseket is.

Számomra egyszerű mert csak annyit csináltok, hogy úsztok a decentralizációs mozgalommal. És ez a mozgalom nagyon fontossá fog válni és az összes határ le fog omlani és egy nagy egységes világban fogunk élni.

Argentína az elmúlt hónapokban több lépést is tett egy kriptobarát környezet kialakítására. Március elején jelentette be a Binance Labs, hogy a helyi kormánnyal közösen fektet blokklánc startupokba. Februárban pedig megtörtént a világ első hivatalos külkereskedelmi tranzakciója Argentína és Paraguay között, ahol Paraguay bitcoinban fizetett fumigációs termékekért.

Draper nyilatkozataival évtizedekkel, sőt lehet egy 1-2 generációkkal megelőzi kortársait és gyakran tesz realitástól elrugaszkodott kijelentéseket. Szerinte a bitcoin 2022-re eléri a 250 000 dollárt (70 millió forintot), a kriptopénz kereskedelem billió dolláros szektorrá fog terebélyesedni és elképzelhetetlennek tartja, hogy a bitcoin ne válna a világ globális tartalékvalutájává.

Kövess minket Facebookon és Twitteren is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.