Ártatlan takarítócégnek tűnt, a valóságban illegálisan bányászott bitcoint

Az ártalmatlannak tűnő takarítócég valójában egy illegális bitcoin bányászat volt. A környéken működő vállalkozók pénzét mosta tisztára.

Veneto tartomány gazdaságilag az egyik legvirágzóbb régiója Olaszországnak. Vállalkozók milliói működnek a tartományban, többek között rengeteg magánháztartásokat és vállalati épületeket is takarító cégek. Nincs ebben semmi különös, hiszen egyre többen veszik igénybe ilyen társaságok szolgáltatásait. Az egyik vállalatra azonban a hatóságok is felfigyeltek.

Egy teljesen ártalmatlan tűnő vállalat túl sok energiát kezdett el fogyasztani, amit előbb a szolgáltató, majd az olasz vám- és pénzügyőrségnek számító Guardia di Finanza is furcsált. A szerv kivonult és az ellenőrzés során kiderült, hogy a cég valóban takarított, csak nem a padlót, hanem a környékbeli vállalkozók piszkos pénzét.

A készpénzt kriptovalutára cserélték

A Guardia di Finanza regionális parancsnoka, Giovanni Mainolfi tábornok azt nyilatkozta az érdekes felfedezéssel kapcsolatban:

“Egy takarítással foglalkozó vállalat feltűnően sok villamosenergiát fogyasztott. Az ipari gépek valóban sokat fogyasztanak, de ez már abnormális volt. Kiderült, hogy valójában bitcoint bányásztak, amelyet aztán eladtak olyan vállalkozóknak, akiknek jelentős mennyiségű fekete pénzük volt, és azt kriptopénzzé “alakították át”.”

Amikor a hatóságok kivonultak a helyszínre az eredeti profilra emlékeztető eszközöket nem találtak, csak számítógépeket és nagy mennyiségű készpénzt. A vállalat igen “híres” volt a közeli vállalkozók körében, akik úgy mosták tisztára a kétes úton szerzett pénzüket, hogy a készpénzt elvitték a cégnek, az pedig némi jutalékért cserébe bitcoinra váltotta nekik át.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük