Már Ausztrália is pénzként kezeli a bitcoint júliustól

Hivatalosan is bejelentették, hogy Ausztrália pénzként kezeli a bitcoint  július 1-jétől és visszavonja a jelenlegi kettős adóztatásról szóló törvényt.

A 2017/18-as költségvetési évről készült összefoglalóban a kormány kijelentette, hogy könnyebbé kívánja tenni a digitális pénzzel foglalkozó vállalatoknak a mindennapi működését az országban. Biztosítani fogják, hogy az értékesítés után mindössze egyszer kelljen adózni, mint minden más gazdasági társaság esetében.

Vége a kettős adóztatásnak

Vége a bitcoin kettős adózásának AusztráliábanJúlius 1-jétől kezdve a kriptopénz vásárlására nem vetnek ki adót, így bármely más valutához hasonló használatot tesz lehetővé az új szabályozás az országban. Eddig ugyanis aki digitális pénzzel foglalkozott, kétszer kellett adóznia. Egyszer amikor megvásárolta a kriptovalutát és még egyszer amikor más termékeket és szolgáltatásokat vásárolt az ÁFA révén.

Ausztráliának eddig nem volt zökkenőmentes a kapcsolata a bitcoinnal. Amikor a korábbi szabályozást bevezették, 2014-ben számos kriptopénzzel foglalkozó vállalat és startup volt kénytelen befejezni a tevékenységét az országban vagy küldöldre tenni át a működését. Emiatt a fintech iparági fejlesztések is lassabban haladtak az országban olyan helyekhez képest ahol a vállalkozások szabadon dolgozhattak.

Ausztrália segíti a fintech cégeket

Könnyebb lesz kriptopénzzel foglalkozni AusztáliábanÚgy tűnik felfedezte az ausztrál kormány és a szárnyai alá vette az innovatív fintech iparágat mely a blokklánc technológián alapul. A költségvetési összefoglaló ugyanis világosan kihangsúlyozza, hogy megváltozik majd a szabályozói környezet az országban.

“Az innováció a termelékenység és versenyképesség növekedését jelenti majd Ausztrália számára. A kormány elkötelezetett amellett, hogy Ausztrália vezető fintech központtá váljon. Az új szabályozási csomag ezt a pozíciót szeretné megerősíteni. A cél, hogy helyi innovációs központból világvezető technológiai szerep jusson Ausztráliának.” Áll a beszámolóban.

Egyre több ország pénzként kezeli a bitcoint

A hír nem sokkal azután érkezett, hogy pát hete Japán is teljes értékű fizetőeszközként tekint a bitcoinra. A bejelentés következtében jelentősen megnőtt a kereskedés forgalma Japánban és egyre több kiskereskedelmi lánc kezdte el a bitcoint, készpénzhelyettesítő eszközt elfogadni.

Elemzők szerint minnél több ország áll rá arra az útra, hogy a bitcoin gazdasági szerepét tisztázza, annál nagyobb lesz az elfogadottsága a kriptopénzeknek a világban. Ez pedig további keresletet teremthet a már eddig is napról napra növekedő kriptopénz piacon.

***Egyes elemzők szerint a bitcoin ára az év végére 3000$ lesz. Még van idő befektetni! Regisztrálj a Coinbase bitcoin tőzsdére ezzel a linkkel, és regisztrációkor 10$-t jóváírnak INGYEN a számládon.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük