Az Avalanche blokkláncon is fut már az EUROC stabilcoin

A Circle tavaly indította el az USDC mintájára az EUROC-t, a teljes mértékben EUR készpénz fedezetű Euro stabilcoint. Az európai szabályozók által is elfogadott, nagy amerikai bankokkal partnerségben kibocsátott eszköz most kilép az Ethereum blokkláncról, és elsőként az Avalanche-ra terjeszkedik tovább.

Az EUROC multichain stratégiájának részeként a Circle csapata közleményében elmondta, hogy az EUROC hozzáférhetőségének kiterjesztése az Avalanche-on növeli a likviditást, és valós alternatívát kínál a felhasználóknak az USDC mellett. A Circle alelnöke, Joao Reginatto kiemelte, hogy az EUROC eszköz világszerte mindenki számára könnyebb hozzáférést biztosít az Euróhoz.  Az Avalanche blokklánc integrációja lehetővé teszi a fejlesztőknek és a felhasználóknak a költséghatékonyabb pénzügyi tranzakciókat, hiszen alacsonyabb tranzakciós díjakkal operál, mint az Ethereum. Reginatto úgy véli, hogy ez új lehetőségeket nyit meg a fizetések és átutalások terén.

John Nahas, az Ava Labs üzletfejlesztési alelnöke is nagyon büszkén beszélt arról, hogy az Euro Coin az Avalanche felé terjeszkedik. Nahas szerint a decentralizált pénzügy (DeFi) területén egyre több különböző valuta használata terjed, és az EUROC bevezetése felgyorsítja ezt a folyamatot a világ többi részén is.

Kapcsolódó hír, hogy a Circle áprilisban bevezetett egy új protokollt, amely lehetővé teszi USDC küldését az Ethereum és az Avalanche blokkláncok között, és az EUROC is ezt a protokollt fogja használni. A blokkláncok közötti összeköttetés a leggyakrabban használt híd megoldásokkal ellentétben nem letétben őrzi a láncok között mozgó érméket, hanem minden küldésnél elégeti a blokkláncról távozó tokeneket, míg a fogadó láncon új érméket bocsát ki. A Circle szerint ez a megoldás biztonságosabb, technológiailag elegánsabb, és jobb ügyfélélményt biztosít.