LinkedIn: blockchain a legkeresettebb szaktudás 2020-ban

LinkedIn friss jelentése alapján a blockchain tudás az első számú úgynevezett ‘hard skill’ 2020-ban.

A múlt évben a felhőmegoldások, mesterséges intelligencia és az analitikus érvelés vezette a globális hard skill, azaz tudást, iskolai végzettséget és szakértelmet igénylő készségek listáját.

Az összes fenn van a listán ebben az évben is, de egy készség, amit múlt évben még csak nem is figyeltünk – a blockchain – került 2020-ban az első helyre a leginkább keresett hard skillek rangsorában.

A nagy eséllyel alkalmazott munkakereső profilok elemzése után a LinkedIn kutatók a blockchaint hozták ki a legkeresettebb szaktudásnak. Az első hely annak is betudható, hogy a blockchain fejlesztők átlagon felül keresek.

“A blockchain a kriptovaluták korábban félreérthető világából vált üzleti megoldássá a problémák felkutatásánál.” – írja a LinkedIn. “Ez azt jelenti, hogy nem kell pénzügyi szolgáltatásokhoz érteni, hogy új alkalmazottakat keressen akkor, ha [az alkalmazott] rendelkezik háttérrel és szakértelemmel a blockchain felhasználása területén.”

Az még nem eldöntött, hogy hogyan is fog hasznosulni a vállalati üzletmodellekben az elosztott főkönyvi technológia, de a corporate szektor komoly szereplői már elkapták a vírust és sorra keresik a blockchain fejlesztőket. Csak hogy párat említsünk: IBM, Oracle, JPMorgan Chase, Microsoft, Amazon, Deutsche Telekom és az American Express is.

Azok a vállalatok, melyek a legjobban megbecsülik a blockchain szaktudással rendelkező munkaerőt általában az Egyesült Királyságban, USA-ban, Franciaországban, Németországban és Ausztráliában székelnek.

2019-ben a skill nem került fel a LinkedIn listára, de már akkor voltak jelek, hogy hamarosan ott fog figyelni, ugyanis 2018-ban a blockchain fejlesztő pozíció volt a legkeresettebb a feltörekvő munkahelyek rangsorban.

A vezető fejvadász cégeknél egyre több kriptovaluta és blokkláncokhoz kapcsolódó álláshirdetést találni. Az Indeed novemberi jelentése szerint 2019-ben 26%-kal nőttet az ilyen típusú hirdetések 2018-hoz képest.

Hasznos cikkek a témában:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük