Az American Express Ventures a FalconX legújabb befektetője

A FalconX legújabb befektetője nem más, mint az American Expresshez tartozó American Express Ventures. Lehetséges, hogy folytatódik a májusi befektetési hullám a FalconX-nél?

Az American Express is beszáll a kriptoiparba

A FalconX kriptovaluta kereskedési platform, amely elsősorban intézményi befektetőknek nyújt szolgáltatásokat, már idén májusban egy nagy befektetési hullámnak lehetett részese. Akkor összesen 17 millió dollár értékben szerzett intézményi befektetőket. A befektetők között volt májusban az Accel, az Accomplice VC, az Avon Ventures, a Coinbase Ventures, a Fenbushi Capital, a Flybridge Capital és a Lightspeed Venture Partners is. A cég most újabb nagy befektetőt szerzett: az American Express cégóriáshoz tartozó American Express Ventures is úgy döntött, hogy befektet. A befektetés összegét azonban egyik cég sem hozta nyilvánosságra.

Az American Express Ventures vezetője, Harshul Sanghi úgy nyilatkozott a befektetéssel kapcsolatban, hogy a FalconX egyszerűséget hoz a digitális pénzeszközök terén növekvő komplexitásba az általa kialakított platformon keresztül. Továbbá hozzátette, hogy az American Express Ventures alapvetően abból a célból fektet be startupokba, hogy elősegítsék a fizetési ökoszisztéma új területeinek a megértését. Ennek a feltételnek pedig a FalconX teljes mértékben megfelel, így örömmel támogatják.

A FalconX társalapítója és vezérigazgatója, Raghu Yarlagadda egy közleményben fejezte ki, hogy mennyire örül annak, hogy most már az American Express Ventures-t is a cég befektetői között köszöntheti.

Egyre sikeresebb a FalconX

Az újabb befektetésről szóló közleményben a FalconX azt is elárulta, hogy a májusi befektetési roham óta 350%-kal nőtt a bevételük. Részben ez annak köszönhető, hogy az intézményi befektetők vonatkozásában 150%-os növekedés tapasztalható. Mindezzel együtt már 250 intézményi befektetővel rendelkeznek. A tranzakciók száma is megháromszorozódott, már havi 3 milliárd dollárt tesz ki a tranzakciók összértéke. A FalconX új Credit szolgáltatása keretén belül pedig novemberben már 1 milliárd dollár értékben hajtottak végre tranzakciókat az ügyfelek.

A FalconX jó úton halad afelé, hogy a platformok között vezető szerepet töltsön be azon cégeknél, amelyek szeretnének belépni a piacra. Az intézmények általi érdeklődés egyre csak nő a kriptovaluták iránt.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük