Az ENSZ NFT-vel harcolna az éghajlatváltozás ellen

Az ENSZ az NFT piacteret választotta ki, hogy másokat is inspiráljon az éghajlatváltozás elleni cselekvésre, az Unique Network blokklánc-platformmal együttműködésben, amely a kezdeményezésnek otthont ad.

A legfrissebb beszámolók szerint az ENSZ a nem-helyettesíthető tokenekben találta meg a megoldást az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel foglalkozó programjához. A szervezet a Digital Art for Climate Action Empowerment, azaz DigitalArt4Climate nevet adta az új projektnek, amely fiatal művészek munkáit öleli fel az NFT művészetbe, hogy ezzel is arra inspirálja az embereket, hogy a környezetvédelemért többet tegyenek.

Az ENSZ közleményében úgy fogalmaz:

“Az Egyesült Nemzetek Szervezete az NFT technológiát a kreatív kifejezés egyedülálló új médiumaként ismerte el, amely segíthet felerősíteni az éghajlatváltozással kapcsolatos üzeneteket. Az ENSZ ezt az innovatív művészeti formát szeretné eljuttatni az alkotók következő generációjához, akik profitálhatnak egy olyan technológiából, amely segíthet nekik megismertetni és pénzzé tenni munkáikat.”

Az ENSZ tervéhez kiválasztott NFT piactér a Polkadot és Kusama projektjén alapuló Unique Network. Az indulás várható dátuma 2021. augusztus 12.

A DigitalArt4Climate programban teljes mellszélességgel vesz részt a Unique Network, amely az NFT-művek bemutatására szolgáló digitális művészeti galériának és piactérnek ad otthont.

“Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy minket választottak ki az UNHabitat NFT Climate Initiative kizárólagos blokklánc-partnerének, hogy a fiatal művészeket, tervezőket és aktivistákat segítsük az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival összhangban álló éghajlatvédelmi fellépésre”.

A Polkadot és Kusama-alapú, nemrégiben indult projekt tavaly május 2021-ben 4,3 millió dollárt gyűjtött azért, hogy elindítsa az NFT infrastruktúrát ezen a két blokkláncon.

Az Ethereumon és a Binance Smart Chain-en kívüli más blokkláncok feltárásával az Unique Network célja az, hogy megoldja az NFT-piac néhány meglévő problémáját, például a magas díjakat és a sebességet.

Az ENSZ már korábban is nyitott a blokklánc technológia felé

Az Egyesült Nemzetek Szervezete már korábban közölte, hogy vizsgálja a blokklánc technológia felhasználási lehetőségeit az éghajlatváltozás elleni küzdelemben és a fenntarthatóbb globális gazdaság elérésének elősegítése érdekében. Bár a csoport látszólag soha nem vett részt közvetlenül az NFT-k fejlesztésének ösztönzésében, az ENSZ Globális Megállapodásának legalább egy tagja igen. A hónap elején az NFT és blokklánc játékplatform Enjin azt mondta, hogy megvizsgálja, hogyan lehetne az NFT-ket a fenntarthatóság és az egyenlőség előmozdítására használni.

Úgy tűnik, hogy a vállalatok környezetvédelemmel kapcsolatos álláspontja egyre inkább foglalkoztatja a befektetőket és a felhasználókat, mivel az éghajlatváltozás hatásai egyre súlyosabbnak tűnnek. Az ENSZ 17 célt sorolt fel a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban, amelyeket 2030-ra szeretne elérni, többek között az egyenlőtlenségek csökkentését, a minőségi oktatás biztosítását, valamint a felelős fogyasztás és termelés ösztönzését.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük