Az FTX hamarosan piacra dobja első Visa kriptovaluta kártyáját

Az FTX amerikai kriptotőzsde hamarosan kriptovaluta betéti kártyákat dob a piacra, az európai Nexo kriptohitelező cég kriptokártyája pedig már világszerte elérhető felhasználói számára.

A kriptovaluta betéti kártyák tagadhatatlan népszerűségnek örvendenek a kripto közösség körében. Az élen többek között a Coinbase és a Crypto.com kártyái járnak, most viszont egy újabb kihívó lép be a piacra: az FTX kriptotőzsde Visa kártyájával próbálja magát belopni mindennapjainkba.

Kezdetben az FTX kártya csak társadalombiztosítási számmal (SSN) rendelkező amerikai állampolgárok számára lesz elérhető, és egyelőre még féltve őrzött titok, mikor dobják piacra. Annyi biztos, hogy a Visa kártya lehetővé teszi majd az FTX felhasználói számára, hogy számlájukon „kriptójukat kriptóként tartsák”, és egyszerűen vásárolhassanak vele. A kártya továbbá ingyenes lesz, és a cég nem számít majd fel semmiféle rejtett adminisztrációs vagy feldolgozási díjat.

A Visa korábban már több kripto cég, köztük a Binance, a Bakkt, a Blockfi, a CryptoSpend és a Ledger számára is lehetőséget biztosított, hogy csatlakozzanak a kirptokártyák világához. Míg ugyan az FTX felhasználók egyelőre várólistára kerülnek, addig a Nexo kriptohitelezési platform január 19-én már útjára indította régóta beígért betéti kártyáját. A vállalat az ügy érdekében egyébként a MasterCard fizetési szolgáltatóval lépett partnerségre.

Pénzvisszatérítés bitcoinban vagy NEXO tokenben? Lehetséges!

A Nexo kriptokártya használatával a pénzösszegek a felhasználók számláján rendelkezésre álló egyenlegéből kerülnek levonásra, és minden vásárlás után akár 2 százalékos pénzvisszatérítést kaphatnak NEXO tokenben, vagy éppen bitcoinban (0,5%). A Nexo továbbá nem számít fel díjat a külföldi tranzakciókért egészen 20 000 euróig, és a felhasználók havonta legfeljebb 10 000 eurót vehetnek fel a bankautomatákból. A kártya összekapcsolható az Apple Pay és a Google Pay mobilfizetés szolgáltatással is, sőt még ingyenes virtuális kártyákat is létrehozhatunk a biztonságos online vásárlás érdekében.

A Nexo kriptokártya Bulgária, a Közép-afrikai Köztársaság, Kuba, Észtország, Irán, New York állam, Észak-Korea és Szíria kivételével már világszerte elérhető a felhasználók számára.