Az IBC Group elköltözteti kriptobányász tevékenységét Kínából

A kínai kriptobányászatot érintő szigorítások miatt az IBC Group befektetési cég bejelentette, hogy az országban folytatott összes BTC- és Ethereum-bányászati tevékenységét be akarja szüntetni, és máshova költöztetni.

Az IBC, melynek székhelye az Egyesült Arab Emírségek, nemrég költöztette központját Torontóba. A cég Bitcoin és Ethereum bányászati tevékenységét az Egyesült Államokba, Kanadába, az Egyesült Arab Emírségekbe, Kazahsztánba, Izlandra és Dél-Amerika különböző országaiba kívánja áttelepíteni.

A világ 40 városában több mint 1500 alkalmazottal az IBC jelentős befektetőnek számít több mint 4000 blokklánc-projektben. Ideértve az Ethereum 2.0 elindítását is, amelybe körülbelül 10 000 ethert stakelt.

“Úgy gondoljuk, hogy bár a kínai szigorítás átmeneti kényelmetlenséget jelent, a bányászati létesítmények diverzifikált elhelyezkedése nagyszerű hír a világ többi része számára.” – nyilatkozta Khurram Shroff, az IBC Group elnöke a megjelentetett közleményében. Shroff hozzátette: “A kriptobányászati műveletek elmozdítása Kínából óriási lehetőséget jelent Kanada számára.” Kanadát élenjárónak nevezte, mivel nemrégiben a világ első nemzete lett, amely tőzsdén kereskedett Bitcoin alapot jegyzett.

Kína az év elején elkezdte szigorítani a kriptovaluta bányászati tevékenységeket. A hatóságok kriptobányász központokat zártak be Belső-Mongóliában, Xinjianban, Qinghaiban és egyéb helyeken. Abban az esetben, ha nem kerültek bezárásra, olyan kormányzati korlátozások alá vonták őket, amelyek megnehezítik a bányászatot, mint üzleti tevékenységként. Ennek eredményeként a kriptobányászok fokozatosan vonulnak ki Kínából. Sokan úgy döntöttek, hogy a szomszédos Kazahsztánba költöznek az olcsó villamosenergia-ellátás miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük