A Bank of America szerint a blokklánc piac akár a 7 milliárd dollárt is elérheti, ami felpörgetheti az Amazont és a Microsoftot is

A Bank of America (BoA) október 2-ai becslése szerint a blokklánc piac hamarosan 7 milliárd dollárosra fogja kinőni magát, és ennek köszönhetően olyan nagy vállalatok fognak löketet kapni mint a Microsoft és az Amazon, jelentette a CNBC.

Ugyan a BoA elemzői nem merészkedtek addig, hogy dátumra pontosan megjósolják, mikorra fog a blokklánc többmilliárdos óriáspiaccá válni, annyi bizonyos, hogy a cégek szervereik körülbelül 2 százalékát és évi nagyjából 5 500 dollárt fognak arra fordítani, hogy blokkláncokat futtassanak.

Kash Rangan, a BoA kutató elemzője egy, a CNBC-nek adott interjúban elmondta, hogy ez a technológia különösen fekszik a világ pár legnagyobb vállalatának,

“az Amazon számára például jól jöhet, hogy felhőszolgáltatásait nagyobb mértékben veszik igénybe a blokkláncnak köszönhetően, valamint tevékenységét hatékonyabbá teheti azzal, hogy a beszerzési láncot pontosabban lehet lekövetni”.

Rangan hangsúlyozta, hogy habár a blokkláncban rejlő potenciált széles körben elismerik, “termékek vagy szolgáltatások még nem épülnek teljes körűen erre a technológiára”, így még tulajdonképpen nem bizonyított, hogy tőkét lehet vele előállítani a való világban.

Rangan azt is hozzátette, hogy az elosztott főkönyvi rendszer az úgynevezett szoftverszolgáltatásokat (SaaS) a következő szintre emelheti azzal, hogy a blokklánc szolgáltatást (BaaS) implementálja. Rangan a Microsoft Azure platformját hozta fel példának.

A BoA az ismertebb cégek között említette még az Oracle-t, az IBM-et, a Salesforce.com-ot és a VMware-t, emellett pedig olyan nagy ingatlan- és jelzálogpiaci szereplőket mint a Redfin, a Zillow és a Lendingtree. A BoA által idézett nagy cégek egyébként már elkezdték felfedezni a blokkláncban rejlő lehetőségeket.

A multiknak jó lesz a blokklánccal, nem is tagadják

Az augusztusban közölt adatok szerint az IBM már a kínai e-kereskedelmi óriással, az Alibabával versenyez abban, hogy ki hány blokklánccal kapcsolatos szabadalmat védetett le. Az IBM egy nagy, 740 millió dolláros, 5 éves szerződést írt alá az ausztrál kormánnyal, amelynek értelmében a szövetségi hivatalok adatbiztonsági rendszerét fogják fejleszteni blokklánc segítségével.

Ami a Microsoftot illeti, már 2015-ben bejelentette az Ethereum alapú, Azure nevű felhőszolgáltatást, amelyet a mai napig fejleszt. Az Amazon Web Services szintén létrehozott egy platformot, amelyen a felhasználók blokklánc alapú applikációkat építhetnek és fejleszthetnek.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]