Biden elnök tanácsadójának több mint 1 millió dollárja van bitcoinban

A Fehér Ház tanácsadójának több mint 1 millió dollárja van bitcoinban.

Tim Wu, Joe Biden Nemzeti Gazdasági Tanácsának vezető tisztségviselője nemrég benyújtotta vagyonnyilatkozatát, amelyből kiderült, hogy több mint 1 millió dollárnyi bitcoinnal és több mint 100 000 dollár értékű filecoinnal rendelkezik.

Tim Wu, az amerikai kormány trösztellenes politikai tanácsadója a Politico hétfői cikke szerint igazi kriptopénz milliomos.

Wu nettó vagyona 4 millió és 11,5 millió dollár között van, a bitcoin állománya pedig a vagyonának legalább 25%-át teszi ki. A cikkből kiderül, hogy a tanácsadó több helyről is kap fizetést, hiszen a Kolumbia Egyetem professzora és a New York Times rovatvezetője is. A kriptovaluta 2017-es bikafutása alatt Wu véleménycikket írt a New York Times számára, amelyben megjegyezte, hogy “a bitcoin egy lufi, de megragadott benne valami.”

A bitcoinon kívül Wu elsősorban Vanguard befektetési alapokba fektetett, és legalább 15 000 dollárt aranyrudakba. Emellett feleségével együtt különféle társasházi lakások tulajdonosa Washingtonban és Buenos Airesben.

Wu hangosan ellenezte az olyan cégek befolyását, mint az Amazon, az Apple, a Facebook és a Google, és a Kongresszussal együtt a trösztellenes törvények megerősítését célzó jogszabályokon dolgozott.

Joe Biden amerikai elnök az év elején Wu-t a Nemzeti Gazdasági Tanács tagjává nevezte ki. Wu Biden elnöknek ad tanácsot az amerikai kormány trösztellenes politikájával kapcsolatban. Az Obama-adminisztrációban 2011 és 2012 között töltött ideje alatt vált híressé, amikor a kormány trösztellenes politikáját vezette, különösen a technológiai iparban.

Az ő nevéhez fűződik a “hálózatsemlegesség” kifejezés is, amellyel a mindenki számára egyenlő internet-hozzáférésre utal.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük