Hitelezési üzletet indít a Binance, akár 15%-os kamatot is ad

Kereskedési volumene alapján a világ egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, a Binance, most hitelezési üzletet indított.

A társaság hétfőn jelentette be Binance Lending projektjét, amely a felhasználóik számára, augusztus 28-án, világidő szerint reggel 6 órától lesz elérhető, kizárólag érkezési sorrendben. Klienseik kezdetben amerikai dollárjukhoz rögzített USDT-t (Tether), Ethereum Classic-ot (ETC) és Binance BNB-t kölcsönözhetnek, melyekért a kamatot augusztus 29. és szeptember 11. között kaphatják meg.

A 14 napos rögzített lejáratú hitelezési termékekre alkalmazott éves kamatlábat a BNB esetében 15 százalékon, míg az USDT-nél 10 százalékon, az ETC esetében pedig 7 százalékon határoztak meg. A Binance teljes előfizetési korlátja 200 000 BNB, 5 millió USDT és 20 000 ETC lesz. Ha az eredetileg tervezett termékekre teljes mértékben feliratkoznának, a Binance 1150 BNB, 19 178 USDT és 53 ETC kamatot fizetne ki, amelyek jelenleg nagyjából 50 000 dollárt érnek. Minden felhasználó Binance számláján a BNB-, USDT- és ETC-alapú kölcsönadási termékek kezdeti felső korlátja 500 BNB, 1 000 000 USDT és 1000 ETC lesz.

Időközben a Binance nemrégiben elindított értékpapír kereskedési üzleti vállalkozása kamatot számít fel azon ügyfeleiktől, akik BNB és USDT kölcsönt vettek fel. Körülbelül 109, illetve 10,0375 százalékos kamatra számíthatnak. Néhány órával a hitelezési üzlet bejelentése előtt, a Binance weboldalán nyilvánosságra hozta azt is, hogy augusztus 27-től kezdve az ETC éves kamatlábát a korábbi 7,3 százalékról 14,6 százalékra növeli.

A vállalat azt mondta, hogy „folyamatosan értékelni fogja további coinok és tokenek bevonását, amelyek a kereskedelmi igényeket figyelembe véve hitelezési termékekké válhatnak”. Az új termékek listáját hétfőn tették közzé, és szerdától már elérhetővé is válnak.

A terv nem okozott túl nagy meglepetést, hiszen CZ (Changpeng Zhao a Binance alapítója) egy nemrégiben megrendezett londoni eseményen már megemlítette azon tervét, hogy a vállalat augusztus közepe táján hitelezési üzletet indítana el. Az új üzleti modell bevezetése a Binance egy újabb lépése annak érdekében, hogy üzletágait diverzifikálja, azaz új ügyfeleket szerezzen, és megtartsa a régi felhasználóit, miután júliusban hivatalosan elindította a margin trading és hitelfelvételi üzletét valamint lerántotta a leplet a határidős kereskedési tervéről is, melyet platformjukhoz kapcsolnának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük