VIP számlával kárpótolja a Binance az ügyfeleket

A Binance az adatszivárgás kapcsán újabb közleményt adott ki, az érintett ügyfeleket VIP számlával kárpótolják.

Miután kiderült, hogy augusztusban több számla kapcsán személyes adatok szivárogtak ki a Binance kriptopénz tőzsdéről, a cég most újabb közleményt adott ki.

A KYC folyamat során megadott fényképek és felhasználói adatok néhány esetben megegyeztek azokkal az adatokkal, amit egy zsaroló a Binancenak megküldött, ezért komolyan vették a fenyegetést. Belső vizsgálatot folytattak le, ebben pedig kiderült, a képek és adatok sok esetben hiányosan beazonosíthatóak vagy egyértelműen manipulálva vannak.

“A legutolsó bizonyítékok a belső vizsgálat során azt tárták fel, hogy a kiszivárgott képek abból az időszakból származnak, amikor a Binance 2017 decembere és 2018 februárja között egy harmadik féllel végeztette el az azonosítást. A képek azonban sok esetben Photoshoppon mentek keresztül vagy más módon módosították őket és nem is egyeztek a saját adatbázisunkban tárolt képekkel. Ráadásul minden kép ami a Binance verifikációs folyamatán keresztül megy egyedi digitális vízjelet kap, mely minden kiszivárgott képről hiányzik.”

A feltételezések szerint a KYC adatokkal és a hamis képekkel csaló számlákat akartak létrehozni a Binance váltónál.

A tőzsde mindent megtesz, hogy a platformon tárolt adatokat biztonságban tartsák. Új KYC rendszert fejlesztettek, mesterséges intelligencia alapú arcfelismerést használnak és a KYC folyamat során tárolt adatokat is új technológiával titkosítják.

Végezetül pedig a Binance a közleményben hozzátette, hogy kárpótlásért az okozott kellemetlenségért, minden olyan ügyfél, akivel kapcsolatosan felmerült az adataival való visszaélés gyanúja, élete végig érvényes VIP számlát kap a Binance platformján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük