Binance vezér: A központi bankok digitális valutái letaszíthatják a trónról a bitcoint

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója szerint van esély arra, hogy egy korszerűbb, központi bank által kibocsátott digitális valuta letaszítsa a bitcoint a trónról.

A központi bankok digitális valutáinak hatása a kriptoiparra

Zhao épp a Fortune egyik írójának, Jeff Robertsnek adott videó interjút, amikor arról kérdezték, hogy Kína digitális jüanra vonatkozó tervei milyen hatással lehetnek a kriptoiparra. A vezérigazgató úgy válaszolt, hogy bármely blokklánc vagy digitális valuta jó az ipar számára, mivel ezáltal sor kerül a digitális eszközök törvényesítésére és növelik a tudatosságot is.

Jelenleg nagy verseny van az egyes országok között, mindenki a saját államilag támogatott digitális valutájának kibocsátását tervezgeti. Ott van az Egyesült Államok digitális dollárja, Kína digitális jüanja, Oroszország digitális rubelje, az Európai Unió a digitális euró elindítását fontolgatja. A Bahama-szigeteken pedig már el is indult a “sand dollar”. Zhao úgy gondolja, hogy kezdetben ezek a digitális valuták még elég korlátozók lesznek, de majd idővel ez is változni fog.

Veszélyben a bitcoin?

A bitcoin és az államilag támogatott digitális valuták kapcsolatáról a Binance vezére így nyilatkozott:

Ha lesz egy olyan államilag támogatott kriptovaluta, amely nyitottabb, szabadabb és kevésbé korlátolt mint a bitcoin, valamint gyorsabb és olcsóbb használatot tesz lehetővé, akkor veszélyes lehet a bitcoinra nézve. De ez jó az ipar számára, ha valami jobb a bitcoinnál, akkor az a bitcoin helyébe léphet.

A vezérigazgató azon a véleményen van, hogy abban nincs semmi rossz, ha a bitcoin leváltásra kerül egy másik valuta által. Ez ugyanis épp olyan lenne, mint amikor a webes HTML4 nyelvet felváltotta a HTML5.

Zhaot arról is kérdezték az interjúban, hogy tervezi-e kiegészíteni a Binance-on jelenleg található stabilcoinokat egy jüan alapú coinnal. A Binance tervei között azonban egyelőre nem szerepel egy ilyen stabilcoin bevezetése, mivel túl sok korlátozás van a Kínából való tőkekiáramlásra vonatkozóan.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük