A Binance vezérigazgatója szerint nem intézményi befektetőknek köszönhető az idei áremelkedés

  • 19
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Changpeng „CZ” Zhao, a Binance vezérigazgatója szerint még mindig a kiskereskedők befektetései hajtják a kriptovaluták árait.

Zhao szerint az intézményi befektetők részvételi aránya nem változott

A 2019-es bitcoin ralit már sokan próbálták megmagyarázni. Egyelőre azonban nem született olyan elmélet, amellyel mindenki egyetért. Néhányan az intézményi befektetőkre voksolnak, még mások úgy gondolják, hogy a Facebook nyitása a kriptovaluták világa felé megnövelte a kriptók iránt érdeklődők számát. Zhao, a Bloombergnek adott telefonos interjúja során elárulta miként vélekedik a témáról.

A Binance vezérigazgatója szerint nem növekedett az intézményi befektetők hányada, ami a kriptovaluta piacon való részvételt illeti:

„Az intézményi befektetők piaci részvétele egyelőre nem növekedett jelentősen a 2019-es évben. Habár az intézményi és a kiskereskedelmi kereskedés is növekedett a Binance-en, a kereskedési volumen 60 százaléka még mindig kiskereskedőktől származik. Ez a szám körülbelül megegyezik a tavalyi év részvételi arányával.”

Úgy tűnik, hogy a Facebook és a JP Morgan Chase digitális valutákkal kapcsolatos próbálkozásai mégsem ösztönözték az intézményi befektetők többségét, hogy a portfóliójuk egy részét kriptovaluták képezzék. Talán ez érthető is, hiszen a Facebook kriptovalutájának jövője egyelőre még rendkívül bizonytalan, a JPM Coin pedig jóformán említésre sem méltó. Az igaz, hogy az intézményi és kiskereskedelmi befektetők kriptókba fektetett tőkéje növekedett 2019-ben, viszont a kiskereskedelmi befektetők még mindig többségben vannak.

A margin kereskedés is hozzájárult a kereskedési volumen növekedéséhez

A Binance vezérigazgatója egy másik okot is megemlített, amely a kriptovalutákba való befektetések növekedését okozhatta. Az ok pedig nem más, mint a margin kereskedés egyre nagyobb elterjedése, illetve annak elérhetősége. A Binance-en július 11.-étől szintén elérhetővé vált a margin kereskedés, ugyanis a kereskedők tőkéjük háromszorosával is kereskedhetnek. Ez azonban még mindig messze elmarad a BitMEX és a Bitfinex által kínált lehetőségtől, ahol a kereskedők befizetett összegük százszorosával is szerencsét próbálhatnak a tőkeáttételes kereskedés világában.

Zhao szerint az idei év végére az emberek többsége valamilyen formában használni fogja a margin kereskedés által nyújtott lehetőségeket. Azt is hozzátette, hogy a margin kereskedés egyre nagyobb elterjedése a kereskedési volumen növekedéséhez fog vezetni, azonban nagyobb áringadozásokat is elő fog idézni.

CZ véleménye talán nagyobb súllyal bír, mint a legtöbb „kriptovaluta szakértőé”, hiszen a Binance vezérigazgatójaként rengeteg információ birtokában van. Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a kriptovaluta piac még a legtapasztaltabb befektetőket és szakértőket is meg tudja lepni, bármilyen információ birtokában is legyenek. Legtöbbünk számára talán kár is ennyire belemélyedni a dolgok hátterébe. A legfontosabb az, hogy a kriptovaluták jövője pozitív irányba halad, és a tavalyi év után talán egyelőre ennyi elég is.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.