A Bitcoin 25-35-ször gyorsabban fog növekedni mint az arany

Max Keiser, önjelölt bitcoin guru szerint a növekvő globális adósság, a tőke sokkal nagyobb beáramlását fogja eredményezni a BTC-be, mint más hagyományos és biztonságosnak tartott eszközökbe, mint amilyen az arany is.

Az okos pénz a BTC-be áramlik

Hétfőn (2019. 07. 08.) posztolt tweetjében Keiser az egyre erősödő globális krízisre figyelmeztet, ami növekvő adóssággal jár, ami ma már túllépi a GDP 400%-át. A Világbank júniusban megjelent jelentése azt jelezte előre, hogy a globális gazdasági növekedés 2.6%-ra lassul idén.

Keiser ebből azt vezeti le, hogy a jelenlegi gazdasági klíma a tőke Bitcoinba történő beáramlását támogatja, és a tradicionális eszközök mint az arany háttérbe szorulnak. A bitcoin szószóló szerint:

“Az új globális pénzügyi krízis (adósság= a globális GDP 400%-a), a biztonságos megtakarításokat a Bitcoinba és az aranyba hajtja majd.

25-35x több tőkét kell az aranyba fektetni, hogy az 1%-ot mozduljon, mint a Bitcoinba.

A Bitcoin 25-35-ször gyorsabban fog nőni, mint az arany, ha a bankok teljesítménye el kezd romlani.”

A bankok már érzik a lassulás szelét, elég csak a Deutsche Bank múlt heti bejelentésére gondolni, ami szerint a bank 2022-ig 18.000 munkahelyet szüntet meg.

Keiser szerint az elsőrendű kriptovaluták fognak fedezetként szolgálni a mainstream piacon előretörő bizonytalanságokkal szemben.

Alex Krüger, aki szintén hétfőn üzent a Twitteren, azt mondja, hogy a Bitcoin és az altcoinok piaca kettéválik, és a közvetlen pénzáramlás a Bitcoint favorizálja.

“Figyeljétek meg a bitcoin és altcoinok teljesítménye közötti divergenciát.

Így néz ki az okos pénz beáramlása a Bitcoinba”

Alex Krüger (@krugermacro), 2019. július 8.

A BTC 230%-ot emelkedett, és újra túllépte a 13 000 dolláros árfolyamot. Az arany árfolyam éves alapon 10%-kal alacsonyabb, és június végén sikerült csak ideiglenes átlépni az 1400 dollárt.

bitcoin és arany árfolyam van különbség?

A Federal Reserve okozza a világgazdaság lassulását

Keiser már többször nyilvánvalóvá tette, hogy a Federal Reserve monetáris lazító politikája okozza a gazdaság gyengülését. Ez egyben hozzájárul a bitcoin újabb árfolyam magaslataihoz.

Donald Trump közben politikai nyomás alá helyezi a nemzeti bankot, hogy a FED újra kamatcsökkentésbe kezdjen mialatt Kínát és Európát valutamanipulációval vádolja. A világ központi bankjai hasonló laza politikát folytatnak, alacsonyan tartják az alapkamatot, hogy ezzel fűtsék a gazdaságaikat.

A nemrég megjelent amerikai foglalkoztatási jelentés szerint az Egyesült Államokban a foglalkoztatottak száma 224 000 fővel emelkedett 2019 júniusában. Eszerint a világ legnagyobb gazdasága jól teljesít, de akkor miért van szükség az alacsony kamatkörnyezetre?

Sokan gondolják azt, hogy a könnyen jött hitelpénzt sokan a részvénypiacokba fektetik, ami nagyon hasonlít a 2008-as pénzügyi válság előtti időszakra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük