A bitcoin árfolyam folytatja lejtmenetet

A bitcoin árfolyama továbbra sem talál magára és folytatja a lejtmenetet.

Nem sikerült megkapaszkodni a bitcoin árának az 1000 dolláros szint felett. A múlt héten már jeleztük, hogy elérkeztünk egy trendfordulóhoz és középtávon elképzelhető, hogy a bitcoin árfolyama ismét 1000 dollár alá csökken. A héten erre sor is került, jelenleg a bitcoint e körül a fontos szint körül kereskedik, hol alá, hol fölé kacsintva az 1000 dolláros támasznak. A héten elképzelhető egy kis korrekció, de középtávon továbbra is erős az eladói nyomás a piacokon. Amennyiben 950 dollár alá kerül huzamosabb ideig a bitcoin ára, hosszabb távú esésre is fel kell készülni.

Középtávon eshet a bitcoin ára

A bitcoin folytatja a lejtmenetet

Az elmúlt héten a bitcoin nem tudta tartani az 1000 dollár feletti támaszokat, és sorban 1050, 1020 és végül az 1000 dolláros támaszt is átlépte az árfolyam. A lejtmenetet 888 dollárnál egy kisebb korrekció állította meg.

Az elmúlt pár hét során a csökkenő trend három hullámban törte be az eddig erősnek bizonyuló támaszt. Először 1260 dollárról 945-ig esett az árfolyam március közepén. Majd ezt követően 1115 dollárig korrigált az árfolyam, ahonnan a következő esés alja 985 dollár volt. A következő korrekció már csak 1050 dollárig tudta visszaerősíteni a BTC/USD keresztárfolyamot. Innen a következő esés alja pedig már 890 dollár volt. Innen ismét korrekció következett, jelenleg kicsivel épphogy 1000 dollárig erősödött a bitcoin.

Felfelé 1000 és 1075 dollár az emelkedés előtt álló ellenállás. Azonban elképzelhető hogy az árfolyam már 1000 dollárt sem tudja sokáig átlépni és ismét lefelé veszi az irányt.

Folytatja a lejtmenetet a bitcoin

A vita a bitcoin blokk mérete körül és a kínai szabályozás sem segíti az árfolyamot

A bitcoin blokkméret körüli vita sem segíti az árfolyam emelkedését. A kriptoközösségben egyre élesebb vita kezd kialakulni, hogy mi a bitcoin jövője, mert a jelenlegi tranzakciós volument, már egyre nehezebben bírja a hálózat. A SegWit és a Bitcoin Unlimited egy-egy megoldást kínál a problémára, azonban a megosztottság miatti bizalom csökkenés nem a bitcoin árfolyam erősödés malmára hajtja a vizet.

Kínában a bitcoin tőzsdéknek egyre szigorúbb feltételeknek kell megfelelniük. Van olyan tőzsde ahol teljes körűen be kell számolni róla, hogy az embernek miből telik bitcoin vásárlásra valamint, hogy a megvásárolt bitcoinnal milyen szándékai vannak. Ez többeket eltántoríthat az amúgy anonimitásáról népszerű kriptopénz kereskedéstől, ami szintén erősíti az eladói nyomást.

Elmondhatjuk tehát, hogy ha az árfolyam nem tud tartósan 1000 felett megkapaszkodni, hasonló negatív hírek mellett valószínűbb a csökkenő trend folytatódása a közeljövőben.

Az elemzésben közölt információk a szerző véleményét tükrözik. Az elemzés törekedett a teljes körű információ nyújtásra, azonban nem tekinthető befektetési tanácsadásnak. A bitcoin és altcoin kereskedelem kockázattal jár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.