Bitcoin automata gyártóközpontot telepít Salvadorban egy amerikai BTM-szolgáltató

A bitcoin ATM (BTM) gyártó és szoftverszolgáltató ChainBytes BTM gyártóközpontot hoz létre Salvadorban miután az ország törvényhozása törvényes fizetőeszközzé tette a bitcoint.

A New Yorktól nem messze bejegyzett ChainBytes LLC még 17-én írta egy blogbejegyzésben, hogy a célra egy külön céget is regisztráltak a közép-amerikai országban.

Közleményükben a ChainBytes szóvivője elárulta, hogy “terveik szerint Salvadort a bitcoin automaták gyártási központjává fejlesztik, ahonnan a kontinens egészét ki tudják szolgálni.” A salvadori cég felelne “a LATAM, az Egyesült Államok és a kanadai régiókban is a gépek disztribúciójáért.” A ChainBytes egyébként nem most kezdte az ipart, mert már 2012 óta üzemeltetnek automatákat szerte az Egyesült Államokban.

A ChainBytes CEO Eric Grill a közleményükben írtakat egy tweetben is megerősítette június 21-én és külön kiemelte Salvador “vezető szerepét a világban a bitcoin legális pénznemként történő bevezetésénél”. A veterán katonából BTM-szolgáltatóvá lett Grill szerint “az ország technológiai központtá” fog válni a BTC ökoszisztémában, és a cége ennek akar a részese lenni.

Hogy mekkora összegű befektetésről van szó és mennyi munkahelyet fog teremteni az országban, az nem derült ki a közleményből.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük