Hol van a legtöbb bitcoin hodler a világon?

Sok szó esik a kriptopénz elfogadottságáról világszerte, de valójában az a kérdés, hol van a legtöbb bitcoin hodler – azok, akik valóban hosszútávon hisznek a bitcoinban és a kriptopénzek jövőjében. 

Bár több ország a szabályozó hatósága, különösen az Egyesült Államok vagy Kína, minden erejükkel megpróbálták megzavarni a pénzügyi világ forradalmát, a TripleA által összegyűjtött adatok továbbra is pozitív tendenciát mutatnak a kriptopénz eszközök világszintű elfogadottságával kapcsolatosan.

India, a legutóbbi időszakban tapasztalt szabályozási problémák ellenére, kiemelkedik a többi ország közül. Több, mint 100 millió kripto felhasználóval büszkélkedhet az ország, vagyis a lakosság 7,3%-a ismeri és használja a kriptovalutákat az országban. Az ország legnagyobb kriptotőzsdéje, a WazirX előkelő helyen áll a CoinMarketCap kriptováltó listáján is, ami a webes forgalmat, likviditást és mennyiséget vizsgálva pontoz. A BTC / INR kereskedési pár 24 óra alatt több, mint 40 milliárd dolláros forgalmat generál, ami a 100 milliós felhasználói bázis mellett már egyáltalán nem meglepetés.

A TripleA Chainalysis 2020-as kriptopénzek földrajzi eloszlását vizsgáló riport alapján elemezték a jelenlegi trendeket. Az elemzés alapján pedig arra a következtetésre jutottak, hogy a kriptopénz eszközök  alkalmazása globális szinten növekszik, összesen 300 millió kripto-hodler létezik világszerte, ami a világ népességének 3,9%-át teszi ki.

A legtöbb hodlerrel rendelkező ország meglepően sok fejlődő országot mutat a listán. Érdekes módon Kína nem szerepel a listán, ami alábecsülheti a makróképet. Ennek ellenére a top 10 a következő:

India – 100,7 millió
USA – 27,5 millió
Oroszország – 17,4 millió
Nigéria – 13 millió
Brazília – 10,4 millió
Pakisztán – 9,1 millió
Vietnam – 6 millió
Ukrajna – 5,6 millió
Kenya – 4,6 millió
Fülöp-szigetek – 4,4 millió

Forrás: TripleA

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük