A Bitcoin milliárdosok árfolyamcsúcsokat jövendölnek 2020-ra

Zhao Dong, Kína egyik legbefolyásosabb bitcoin milliárdosa és közismert kereskedő szerint a kriptovaluták árfolyama a következő három hónapban erőteljes emelkedésbe kezd.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Zhao, aki a Bitfinex kriptotőzsde egyik nagy részvényese és a RenrenBit kriptohitelező platform alapítója a Weibón (kínai Twitter) osztotta meg előrejelzését.

A következő három hónap lehet a zavarosban halászók utolsó lehetősége, és utána a kriptopiac elhozza a tavaszt, majd a nyarat, és a kínai tőzsdei részvényekkel egyetemben raliba kezdenek a kriptovaluták is 2021-ben.” – írta a Weibón. „Mindig vannak hullámvölgyek és erős csúcsok, ugyanúgy mint az évszakoknak is vannak ciklusai.

2018. novemberében osztotta meg először a bitcoin milliárdos a teóriáját a bitcoin négy évszakáról, hasonlóan mint az év négy évszaka. Akkor azt mondta, hogy 2018 volt a bitcoin ősze, 2019 pedig a tél lesz.

A Bitcoin nagyon meglepte a befektetőket azzal, hogy az árfolyam megtriplázódott három hónap alatt. 2019. áprilisa és júniusa között az árfolyam 4.000 dollárról 13.000 dollárra emelkedett, a rákövetkező hónapokban pedig inkább oldalirányba mozgott, és 10.000 dollár körül alakult július és szeptember között. Zhao hozzátette, hogy bitcoin az év hátralévő részében beeshet, de 2020-ban fordulat várható.

Zhao egy legenda

A kriptovilágban Zhaót legendaként tartják számon, miután megismerték a történetét. Zhao 2013-ban lépett be a bitcoin piacra 10 millió kínai jüan kezdőtőkével, ami még abban az évben 100 millió jüant hozott neki, amikor kihasználta a bitcoin árfolyam első igazi nagy erősödését. A túlzott optimizmusa és a rossz értékítélete hamar bajba sodorta őt, nagyon rossz piaci pozíciókat nyitott a következő időszakban. Ennek eredményeképpen Zhao 2014. február 10-én egyetlen nap alatt 9.000 BTC-t vesztett, és rögtön 60 millió jüan adóssággal találta szembe magát. Még az öngyilkosság is megfordult az agyában, azonban szerencsére túl tudta tenni rajta magát, és sikerült a következő két és fél évben visszafizetnie az összes tartozását.

Sokan várják az árfolyamcsúcsokat

A veterán befektető nem az egyetlen, aki bitcoin ralit vár 2020-ban, amikor a bitcoin feleződni fog. A kibervilág egyik legnagyobb fenegyereke, John McAfee 2017. júliusában azt nyilatkozta, hogy 2020 végével egy bitcoin értéke az 500.000 dollár értéket is meghaladja majd. Egy mostani tweetjében pedig már azt írta, hogy „matematikailag lehetetlen, hogy a bitcoin kevesebbet érjen 1 millió dollárnál 2020-ban.„

Tom Lee, a Fundstrat alapítója és befektetési tanácsadója a bitcoin árfolyamát 2020-ra 91.000 dollár körül várja.

(Forrás: 8btc)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.