A bitcoin nagyobb piaci kapitalizációval rendelkezik, mint a Mastercard

A bitcoin a 16. helyet szerezte meg a világ legnagyobb piaci tőkével rendelkező eszközei között. A 18 ezer dolláros BTC-nak köszönhetően már közel 335 milliárd dollár a vezető kriptovaluta piaci kapitalizációja.

A bitcoin (BTC) teljes piaci kapitalizációja ezzel meghaladta a Mastercardét, így az AssetDash platform információi szerint a kriptovaluta a 16. helyen szerepel a világ legnagyobb vállalatai között.

Az AssetDash adatai azt mutatják, hogy a bitcoin kapitalizációja 3%-kal nőtt, ami elég volt ahhoz, hogy a híres bankkártya-kibocsátó óriást, a Mastercardot a 17. helyre száműzze. A vállalati világban a piaci kapitalizáció az adott vállalat részvényeinek teljes, dollárban kifejezett piaci értékét mutatja meg. A bitcoin esetében az összes jelenleg forgalomban lévő BTC együttes árát jelenti. Ha a kriptovaluta ára emelkedik, akkor a piaci kapitalizációja is.

Mivel a BTC ára folyamatosan növekszik – a cikk írásának pillanatában 18 200 dollár körül jár – még több vállalatot nyomhat le a rangsorban. A listán egyébként olyan hatalmas társaságok szerepelnek, mint a Procter & Gamble, amelynek kapitalizációja nagyjából 346 milliárd dollár. A bitcoin tehát már csak 8 milliárd dollárral van lemaradva a vállalattól. Jelenleg 15 milliárd dollár választja el a bitcoint attól, hogy megelőzze a JPMorgan Chase & Co bankóriást.

Az Nvidia-t (327 milliárd dollár), a Walt Disney Company-t (253 milliárd dollár), a Bank of America-t (231 milliárd dollár), a Coca-Cola Company-t (226 milliárd dollár) és a PayPal-t (223 milliárd dollár) már régen lehagyta.

Nemrég olyan nagyvállalatok fektettek bitcoinba, mint a MicroStrategy és a Stone Ridge. Jeles pénzügyi szakértők nyilvánosan támogatják a bitcoint, néhány hónappal ezelőtt blokkjutalom feleződés történt, tehát minden kedvezett a bitcoin felemelkedéséhez. De vajon ez mire lesz elég?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük