Bitcoin tárcát kapcsolna minden profilhoz a Twitter feje

Ugyan nem egy Twitter által kiadott hivatalos közlemény, de ha Jack Dorsey, a közösségi média regnáló ügyvezetője írja, akkor biztosra vehetjük, hogy hamarosan realitás lesz. Egy válaszüzenetben Dorsey kijelentette, hogy minden Twitter-fiókhoz egy Bitcoin Lightning tárcát is kapcsolnának.

Dorsey a kommentet egy felhasználó azon posztjára írta, aki azt javasolta, hogy a Twitter tegye elérhetővé a felhasználói számára, hogy egy natív tárcában NFT-tokeneket tárolhassanak.

Hogy lesz-e a tweetből implementáció, az még kérdéses, de mindenesetre erősen pozitív jel azok számára, akik a Bitcoin második rétegű hálózatában látják a mikrofizetések jövőjét. Köztudottan a Bitcoin Lightning technológia szinte azonnali és minimális költségekkel járó bitcoin utalásokat tesz elérhetővé bárki számára internetkapcsolat és egy készülék megléte esetén. A Bitcoin és altcoinok használatához alapesetben nincs szükség regisztrációra és köztes szereplőkre.

Twitter, a kriptósok kedvelt közösségi médiája

A Twitter közösségi platform egyébként is a kriptovaluta-hívők kedvenc közösségi csatornája köszönhetően többek között Jack Dorsey pro-bitcoin, már-már bitcoin maximalizmusba hajló megnyilatkozásainak. A Square, a Twitter mobilbanki leányvállalata például nyeresége komoly részét annak köszönheti az Egyesült Államokban, hogy még évekkel ezelőtt fokozatosan elérhetővé tette a bitcoin, litecoin, ether és más digitális eszközök vásárlását a Cash alkalmazásán.

Az idei nagyszabású Bitcoin 2021 konferencián Miamiban Dorsey megerősítette a kriptovaluta iránti elkötelezettségét, és azt mondta, hogy “Ha nem a Square-nél vagy a Twitternél lennék, akkor a bitcoinon dolgoznék. Ha segítségre lenne szükség, otthagynám a Twittert és a Square-t a bitcoinért”.

Dorsey közben nincs kibékülve az altcoinokkal, különösen az Ethereummal, amit már többször szóvá is tett, de a közösségi platformja ettől függetlenül szabad teret enged a kriptovaluta ökoszisztéma növekedésének és arra még nem volt példa, hogy más altok szószólóit cenzúráznák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük