Bitcoin tárolására alkalmas tárcát fejleszt a Mastercard

A bankkártya kibocsátó Mastercard a blockchain technológiák terén képzett szakembereket keres. A cél: kriptopénz és tárca fejlesztése.


A vállalat karrieroldala szerint a Mastercard vezető blokklánc mérnököt, mérnök leadettermékfejlesztési és innovációs vezetőttermékmenedzsment alelnököt és kriptopénz és tárca termékfejlesztési igazgatót keres. A pozíciókra San Franciscóban és Dublinban keresik a pályázókat.

Ezen kívül, más pozíciók esetében is előnyt jelent a blokklánc technológiai háttér.

A termékfejlesztési igazgató, a munkaköri leírás alapján, felelni fog az innovatív kriptopénz és kriptotárca megoldások ötletszintű, definíciós és tervezési kivitelezéséért.

A leírások kifejezetten pozitívan írnak a kriptogazdaságról, kissé meglepő egy a hagyományos pénzügyi rendszert képviselő gazdasági szereplőtől. A kandidátusokat ilyen és ehhez hasonló verbunkos énekekkel próbálják CV írásra ösztönözni:

“Megvan benned a mersz, hogy félelem nélkül nézz a diszruptív technológiák szemébe és azokat a saját előnyödre navigáld?
Megvan benned a vágy, hogy az utalások és kriptopénzek high-tech csomópontján dolgozz?
Van elég ambíciód, hogy olyat építs, amit még az unokáidtól is visszahallasz?”

Ha igen, akkor máris lehet jelentkezni a Mastercardhoz. Mi másért is jelentkezik egy bitcoin blokkláncfejlesztő egy Mastercard munkára ha nem, hogy maga az ördög szemébe nézzen? (lol)

Mindenesetre a vezető beosztású blockchain munkatársakra emellett még egy jóval húzósabb feladat is hárul: nevezetesen meg kell győzniük a részvényeseket, hogy ők is osszanak egy olyan nézetet, mely előbb utóbb a Mastercardot blockchain vállalattá (is) avanzsálja.

A Mastercard egyébként tagja a Facebook oligarcha szövetségének is, a Libra Associationnek. A Svájcban bejegyzett konzorcium elsődleges feladata a Facebook Libra coinjának életre hívása lesz. Közben a közösségi médiacézár Facebook sem tétlenkedik és megkezdte a Calibra nevű Libra wallet fejlesztéséhez szükséges munkaerő létszám feltöltését. Csak nehogy még ideje előtt elmeszelje az amerikai Kongresszus a bankok által közvetlen kihívónak tekintett Librát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük