Bitcoinban is várja az adományokat az olasz Vöröskereszt

Az olasz Vöröskereszt tovább folytatja bitcoin (BTC) adománygyűjtő akcióját, miután a március 12-én indított első kampány célösszegét három nap alatt összegyűjtötték. Az új akció keretében életmentő orvosi eszközöket és koronavírus teszthez szükséges felszereléseket vásárolnának.

A három napos adománygyűjtő akció alatt 10 000 eurót gyűjtöttek bitcoinban, ám látva az akció sikerét, meghosszabbították a kampányt. Az új cél, hogy további 15 000 eurót gyűjtsenek bitcoinban defibrillátorokra és életjel monitorokra.

Az írás pillanatában az összeg 75.7%-át már össze is gyűjtötték, 56 címről érkezett utalás a megadott bitcoin tárca címükre szerte a világból.

Forrás: helperbit

A bitcoinban küldött adományok előnye, szemben a bürokratikus és drága banki utalásokkal, hogy bárhol, bármikor a világon, megfelelő internetkapcsolattal lebonyolítható, nincs szükség extra adminisztrációra, extra jogi megfelelésre, direkt és olcsó, egyetlen bank se tudja “megadóztatni” tranzakciós díjakra, átváltási díjakra hivatkozva. Ezáltal gyorsan és célirányosan juttathatóak célba az értékadományok.

Magyarországon is fut egy bitcoin adománygyűjtő akció, melynek keretében a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány javára lehet kriptovaluta adományokat utalni két darab kijelölt kriptovaluta tárcára. Az akció keretében, átszámítva, már több mint 2.5 millió forintnyi bitcoin és altcoin gyűlt össze az Alapítvány tárcáiban.

A tárcákat itt lehet megtekinteni, illetve ezekre tudnak utalni azok, akik támogatni szeretnék a koronavírus elleni küzdelmet:

Bitcoin tárca: 3HT496y1bwQJzDjQcH1W9bUEHhMh4o8oYR

Ether és ERC20 tárca: 0xE1B450668EA091DC6C80624Ec07AF5e0c971c5E4

További információt lehet találni a https://www.bitcoinadomany.hu/ oldalon is.

Kapcsolódó: