Bitcoint bocsát árverésre a belga kormány

Belgium szövetségi kormánya mintegy 110 000 euró értékű bitcoint és más kriptovalutákat fog árverésre bocsátani egy írországi aukciósházzal partnerségben.

A Wilsons Auctions még múlt hét pénteken jelentette be, hogy kriptókat bocsát árverésre minimum licitár nélkül.

Az aukciót március 24-ére időzítették és bitcoin (BTC) mellett bitcoin cash (BCH) és bitcoin gold (BTG) is megvásárolható lesz kisebb tételekben. A bitcoinokat például 0.25-1 tételekben értékesítik.

Kriptovaluták vásárlása tőzsdéken keresztül “kockázatos és ijesztő” folyamat, véli Mark Woods, a Wilsons Auctions vagyon visszaszerzési vezetője. “Útmutatást kínálunk a folyamat során, ami azt jelenti, hogy mind a kriptovaluta világába újoncok, mind a tapasztalt befektetők egyenlő feltételek mellett vesznek részt.”

A Wilsons múlt év szeptemberben már tartott egy kriptovaluta árverést, akkor az Egyesült Királyság rendőrségének megbízásából. Akkor mintegy 300 000 fontnyi bitcoint és altcoinokat árvereztek el. Korábban pedig, 2019. márciusban 315 lefoglalt BTC-t dobtak piacra.

A múlt hónapra is jutott egy ilyen aukció, akkor az U.S. Marshals Service adott túl 4 000 bitcoinon. Az információk szerint két licitáló vásárolta fel a BTC-ket.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük