A Bitlish 5000 új bitcoin automatát tervez Európába idén

A Bitlish bitcoin ATM szolgáltató terjeszkedni szeretne 2017-ben az európai kontinensen. Várhatóan 5000 új bitcoin automatát létesítenének majd Oroszországban és az EU-ban a következő hónapokban.

Ledger Wallet protects your bitcoins

Bár egyre nő a bitcoin ATM-ek, vagy más néven BTM-ek száma, egyelőre még mindig korlátozottan használják a felhasználók ezeket a gépeket kriptopénz vásárlásra vagy átutalásra. Ennek egyik oka a magasabb díjakban keresendő. Másik probléma azonban, hogy a leendő ügyfelek sokszor nem is ismerik ezt a fajta bitcoin vásárlási lehetőséget és maradnak inkább az online megoldásoknál. A Bitlish automatája méltányos díjakkal és oktató anyaggal szeretné segíteni a terjeszkedést.

Londonból Szentpétervárra

A londoni székhelyű Bitlish pozitívan csalódott amikor az első BTM szentpétervári telepítése után jelentős forgalmat tapasztalt a készüléken. A cég helyi képviselője is hasonlóan pozitívan látta a piacot így újabb automatát telepített Moszkvában. A BTM-ek működtetésére a helyi partnerek teljes mértékben szabad kezet kapnak, mind a díjak meghatározása, mind pedig a reklámozás területén.

A Bitlisht úgy látja a orosz szabályozási környezet ráadásul sokat változott az utóbbi időben és jóval megengedőbb a kriptopénz vállalkozásokra nézve. Manapság már teljesen legális a kriptopénzek adás vétele és elfogadása, kikerült ez a tevékenység a szürkezónából.

Most a cég úgy látja még jelentősebben megnövekedett az érdeklődés a kriptopénzek irányában. Ebből pedig ők sem akarnak kimaradni és további növekedést szeretnének elérni a bitcoin automaták piacán. Első körben 300 új gépet akarnak telepíteni a Független Államok Közösségének országaiban és további 5000 automata telepítését tűzték ki célul 2017-re Európában. Minden országból várják a partnereket, egy BTM automata már 1200 eurótól megvásárolható.

Egyre több új bitcoin automatát helyeznek üzembe világszerte

Ahogy kialakul a transzparens szabályozás a kriptopénzek irányába az rögtön meglátszik egy adott ország bitcoin forgalmán. Svájc köztudottan nyitott az új pénzügyi szolgáltatások irányába így nem csoda, hogy itt akár már vonatjegy kiadó automatából is lehet bitcoint venni. De nem kell ilyen messzire menni, Bécsben pár hónappal ezelött nyílt meg az első Bitcoin Bank, mely szintén egy reakció volt a helyi kereslet megnövekedésére.

@ankerklub #bitcoin #atm #budapest #hungary #altcoin #finance #money #fintech #mrcoin

A post shared by Bitcoin Bázis (@bitcoin_bazis) on

Jelenleg azonban kevesebb mint 200 gép működik napi szinten a CoinATM Radar adatai alapján. A legtöbb automatával rendelkező ország még mindig az Egyesült Királyság, itt 68 helyen lehet bitcoint vásárolni ATM-ből. Magyarországon egyenlőre csak egy helyen, Budapesten, az Anker közben érhető el a bitcoin vásárlás automatából. Egyszóval van még hova fejlődni a piacon.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.