Blokklánc fejlesztői platformmal jön a japán LINE üzenetküldő

A Tokióban székelő üzenetküldő LINE tegnap két elosztott főkönyvi projektet is bejelentett: egy blokklánc fejlesztési platformot és egy tárcát.

A LINE elsősorban üzenetküldő alkalmazásáról ismert, de indított már streaming szolgáltatás (Line TV), digitális képregény terjesztő szolgáltatást (Line Manga, Line Webtoon) és hírfolyam-szolgáltatás.

Legújabb termékük egy frissen kidobott kriptovaluta tárca a BITMAX és egy blockchain fejlesztési platform, amivel könnyebbé kívánják tenni a devek számára a tokenkibocsátást, a decentralizált alkalmazások futtatását és a digitális eszközök tokenizálását.

A társaságnak több mint 84 millió felhasználója van elsősorban Japánban és már 2017 óta aktívan érdeklődik a kriptogazdaság meghódítása iránt.

A társaság egy saját tokennel is rendelkezik LINK néven (nem összetévesztendő a Chainlink LINK-jével), amit még 2018-ban bocsátott ki. A hónap elején listázta a BITMAX és a token voltaképp semmi másra nem jó, mint kereskedni lehet vele, már ha van rá elég kereslet.

A LINE nem az első telekommunikációs vállalat, ami tokenkibocsátással kacérkodik. A Kik kanadai instant üzenetküldő mobilalkalmazása 2017-ben fejlesztette ki ERC-20 tokenjét a Kin-t, amit 2019-ben az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) értékpapír tokennek ítélt és ezért pénzügyi büntetést rótt ki a cégre.

A Telegram szintúgy messze jutott a Gram tokenje kibocsátásában, de a SEC ezt is elkaszálta az évben. A Facebook natív tokenje egy másik fajsúlyos versenyző, aminek kibocsátásét 2021-ben tervezik Zuckerbergék.

Kapcsolódó: A Facebook ismét lecsapott a Bitcoin Bázisra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük