Hát ennyi volt, lekapcsolja a Telegram a TON teszthálózatot

Szomorú véget ért a Telegram ambiciózus projektje. Nem elég, hogy 18,5 millió dollár SEC által kiszabott büntetést kell fizetnie a titkosított üzenetkezelő alkalmazásnak, de még a TON blokklánc teszthálózatát is bezárja.

Július 6-án, hétfőn a TON honlapján bejelentette, hogy 2020 augusztus 1-től megszünteti a Telegram Open Network teszthálózat támogatását. “Nem folytatjuk tovább a TON blokklánc teszthálózatának támogatását. A fennmaradó validátorainkat legkésőbb 2020. augusztus 1-én lekapcsoljuk”, jegyezte meg a teszthálózatot üzemeltető csapat. Majd azt írták, hogy “kérjük, mentsétek le az összes releváns adatot, és fejezzétek be a tesztelési folyamatot.”

Ugyanakkor ha valaki továbbra is folytatni szeretné a blokklánc hálózaton zajló tesztelést, akkor ezt megteheti a teszthálózat validátorainak telepítésével.

A Telegram több milliárd dollárt gyűjtött össze a befektetőktől ICO kibocsátás útján még 2018 elején, amelyből az üzenetküldő alkalmazás egy blokklánc hálózatot kívánt elindítani. Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) azonban nem adott szabad utat a projektnek. Azt mondta ugyanis a hatóság, hogy a Telegram kezdeményezése sérti az ország értékpapírjogát, mivel szerinte a társaság nyilvántartásba nem vett értékpapírokat forgalmazott.

Miután a SEC akadékoskodása miatt kétszer is elhalasztotta a Telegram a blokklánc elindítását, az csevegőalkalmazás vezetősége végül úgy döntött, feladja a küzdelmet. Felfüggesztette blokklánc projektjének fejlesztését, és az ICO-t egyéves hitelopcióvá alakította át.

Az amerikai szabályozó 18,5 millió dolláros büntetést szabott ki és azt követelte, hogy az alkalmazás közel 1,2 milliárd dollárt adjon vissza az ICO befektetőinek.

Eközben az orosz hatóságok nemrégiben két év után feloldották az üzenetküldő platform használatának tilalmát, mivel az egyre népszerűbb az országban.

A TON projektről itt olvashatsz:

A Telegram feladta a TON-ért folytatott harcát

Vége a TON-nak és a gram tokennek, a Telegram lezárja a projektet

Elmeszelte a bíróság a Telegram tokenét: sérti az értékpapír törvényt

Kivásárolná az amerikai befektetőket a Telegram a TON blokklánc körüli bajok miatt

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.