Blokklánc technológiát használtak a román választások tisztaságának biztosítására, világhírű karikaturista NFT-re vált

A romániai választási testület Állandó Választási Hatósága (AEP) blokklánc technológiát is bevetett a december 6-án megtartott választások tisztaságának biztosítása érdekében. Az elosztott főkönyvi technológiának is nevezett megoldást integrálták az ország választási rendszerébe, hogy így tegyék még átláthatóbbá a választási eredményeket. Közben a népszerű Ștefan Popa-Popas világhírű karikaturista kriptovaluta személyiségek gúnyképeit készítette el és nem helyettesíthető tokenek (NFT) formájában árulja.

Blokklánc a választási eredmények felügyeletére

A blokklánc-megoldást a Különleges Hírszerző Szolgálat (STS) javasolta a részvétel figyelemmel kísérésére és az illegális szavazás megelőzésének módjaként. Az STS egyben így kívánta a választók bizalmát a választói szavazási infrastruktúrában.

A választási részvételt és statisztikai adatokat ujjlenyomatok segítségével rögzítették egy blokklánc adatbázisban, ami garantálta, hogy az így rögzített adatokat nem lehet megváltoztatni. Az STS közleményében hozzátette, hogy a megoldással egyedi és megismételhetetlen ‘digitális ujjlenyomatokat’ hoztak létre, amik frissítése 5 másodpercenként történik.

A választási adatokat nyilvánosan megtekinthetővé tették, amire létrehoztak egy választási blokklánc-felfedező oldalt is. Az oldalon megtekinthetőek a legutoljára generált blokkok, egy adatdiagram és a blokkokra vonatkozó információk valamint a szavazás valós idejű ábrázolására szolgáló térkép.

A december 6-án megtartott választást a legfrissebb hírek szerint az ellenzékben ülő Szociáldemokrata Párt vezeti enyhe előnnyel.

Világhírű karikaturista művei is blokkláncra kerülnek

Kapcsolódó hír Romániából, hogy Ștefan Popa Popas karikaturista is fantáziát lát a kriptovaluta piacokban miután olyan portrék készítését jelentette be, amiket nem-helyettesíthető (NFT) tokenekként a Buymeme.cash platformján keresztül is meg lehet vásárolni.

Az együttműködéshez csatlakozott HoldtoWin és a MEMECA$H, ami a MEME token kibocsátója.

A Buymeme.cash egy ismert és megbízható NFT-token vállalat, a blokkláncon hitelesített NFT karikatúráik zömét Ștefan Popa Popas készítette. Popas egyébként a Guiness Rekordok Könyvében is helyet kapott, mint a leggyorsabb karikaturista a világon.

Ștefan Popa Popas rendkívül népszerű karikatúráiról az egész világon. 1995-ben világrekordot döntve 131 rajzot készített egy óra leforgása alatt és került be a Guinness rekordkönyvbe. A kriptovauta szektor több ismert személyéről is készített portrét, köztük Vitalik Buterinről, Roger Verről, Changpeng Zhaoról és másokról. Ezek a limitált szériás NFT műalkotások a HoldtoWin lottón keresztül szerezhetőek meg.

Blokklánc technológiát használtak a román választások tisztaságának biztosítására, világhírű karikaturista NFT-re vált
Forrás: goanadupabitcoin.ro

Kapcsolódó cikkek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük