Bréking: mindent is vehetünk a Hondánál kriptovalutával

A nap, sőt a hét nagy híre biztosan az, hogy mostantól már több kriptovalutával, így akár Ripple (XRP) és Shiba Inu (SHIB) coinokkal is vásárolhatóak Honda termékek. A japán multinacionális vállalat autókat, motorokat gyárt többek között. Most partnerségre léptek a blokklánc fizetési rendszert üzemeltető FCF Pay cégével. Így mostantól a cég termékeit megvásárolni és bérelni is lehet digitális pénzeszközökkel fiat pénz helyett.

A Honda nem csak BTC-ben és etherben utazik

Az nem volt akkora meglepetés, hogy a két, piaci kapitalizációt illetően legnagyobb kriptovaluta, a Bitcoin (BTC) és az Ether (ETH) is használható lesz. Viszont arra azért nem sokan tettek volna, hogy a Ripple (XRP), Shiba Inu (SHIB), Binance Coin (BNB) és Polkadot (DOT) coinok is elérhetőek lesznek továbbiak mellett. És tényleg vannak itt egzotikusak is. Elérhető lett ugyanis a Pepe Coin, a Floki Inu, sőt még a Doge Killer coinja is a Honda fizetései között. Ez utóbbiak olyan mémcoinok, amelyek az Elon Musk által mindig favorizált Dogecoin mintájára jöttek létre. És ugyanarra a magasságra törnek, ahol a DOGE már ma is elhelyezkedik. A jelenlegi piaci kapitalizációja az első mémcoinnak napjainkban már 9 milliárd dollárnál van majdnem.

A Shiba Inu (SHIB) a Shibarium mellett tehát folyamatosan ott a hírekben. Néhány napja például arról lehetett beszámolni, hogy az FCF Pay a texasi Chariot Energyvel partnerségre lépve biztosított SHIB fizetési lehetőséget napelemekre fiat pénz helyett. De a kriptok elfogadása tényleg most már mindennapos. Legutóbb a brit HSBC bankóriás tette elérhetővé a jelzáloghitelek törlesztőinek fizetését XRP-val és SHIB-bel sok más kriptovaluta mellett.