Brutális raliba fordult a ripple (XRP), 24 óra alatt 13%-ot ment

Felrobbant a ripple (XRP) árfolyama a hónapok óta tartó csökkenő trend után. Két nap alatt 18.5 százalékot erősödve a dollárral szemben, a digitális eszköz mintegy 2 milliárd dolláros piaci kapitalizációt akasztott magára. A rali elsősorban a Ripple Labs következetes építőmunkájának tudható be, ami sorra írja alá a partnerségi együttműködéseket neves banki ügyfelekkel.

Az elmúlt 24 órában végbement kereskedés volumenében július 10-e óta nem látott magaslatokon tanyázik. A rali keretében a XRP árfolyama a hétfői 0.261$-ról egészen 0.313$-ig erősödött kedd reggelre, amivel a top 10 piaci értékű kriptó legjobban teljesítő eszköze. Azóta valamicskét korrigált, de még minding a 0.30$-os árfolyam fölött tartózkodik. Mialatt a bitcoin árfolyama (BTC) nem mozdult, addig a többi altcoin is figyelemreméltó napot produkált. Az ether (ETH) 7%, a binance coin (BNB) 7.9% míg a stellar (XLM) 13%-os pluszban van.

XRP árfolyam, Bitfinex 4H, 2019.09.18. | TradingView

Visszatértek a bikák az altcoin piacokra?

Ha még altcoin szezonról nem beszélhetünk, de a XRP-hodlerek mindenesetre fellélegezhetnek a kétnapos ripple rali hatására, hiszen az elmúlt hónapokat mindennek lehet nevezni, csak nem a XRP hónapjainak. Habár a Ripple cég továbbra is hozza a magas színvonalú banki partnereket, amik pilot projekt keretében már kísérleteznek a vállalat termékeivel, mint az xRapiddal, sok befektetőt elriaszt az XRP tokenökoszisztéma centralizáltsága. Damoklész kardjaként lebeg a Ripple cég fölött az a lezáratlan ügy is, mely arra keresi a választ, hogy vajon az XRP token értékpapír tokennek számít-e vagy sem. Amennyiben igen, akkor az amerikai pénzfelügyelet (SEC) visszamenőlegesen bírságot és korlátozásokat vezethet be a san francsicói székhelyű cég ellen.

Augusztusban írtunk még róla, hogy a havi automatikus XRP értékesítések sincsenek jó hatással a XRP-befektetők idegrendszerére, mivel szerintük a havi 1 milliárd XRP-s dömping hatására képtelen az árfolyam feljebb tornáznia magát. A befektetők a rutin-dömping hatására petícióba kezdtek, hogy a cég állítsa le a havi nagy volumenű XRP eladást. Eddig 3600-an csatlakoztak a petícióhoz.

Az viszont tény, ha továbbra is képes lesz magas profilú partnereket, mint például a MoneyGram, rábírni a XRP használatára nemzetközi utalásoknál, akkor alsó hangon reálisnak tűnik a fél dolláros XRP tokenárfolyam is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.